Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

VIše od hiljadu dodavanja

Quique Setien u prvoj utakmici na klupi Barcelone ušao u historiju

quique-setien-barcelona

Ovaj broj dodavanja ujedno je i drugi najveći u historiji nogometa

Quique Setien debitovao je na klupi Barcelone i odmah postavio novi rekord. Katalonci su proslavili minimalnu pobjedu protiv Granade (1:0), ali je Setien već ušao u klupske knjige rekorda.

Naime, Barcelona je na ovoj utakmici imala čak 1005 dodavanja, što je više nego ikad dosad u jednoj utakmici. Vidjelo se od prve minute da Setien insistira na posjedu lopte i strpljivom traženju rupe u gostujućem bunkeru koji je probijen tek 15 minuta prije kraja, kada su gosti ostali s igračem manje. Čovjek odluke bio je Lionel Messi.

Ovaj broj dodavanja ujedno je i drugi najveći u historiji nogometa. Jedina ekipa koja je bila uspješnija je Bayern koji je u martu 2014. ubilježio 1033 dodavanja protiv berlinske Herthe. Trener Nijemaca te sezone bio je Pep Guardiola.

I na trećem mjestu vječne liste je Barcelonina momčad koja je imala 988 dodavanja protiv Levantea u maju 2011. godine, potom slijedi Manchester City s 979 dodavanja protiv Basela u martu 2018. i 942 protiv Swanseaja u aprilu iste godine. Ponovno Guardiola u sva tri slučaja.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.