Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ljubomir Stević

Reakcije iz Bijeljine nakon što su saznali da će igrati kvalifikacije za Evropu

radnik

“Na kraju veliku zahvalnost moram posebno odati jednom čovjeku koji nas je sve okupio oko kluba i bez čijeg znanja, energije, imena, reputacije u sportskim krugovima, svega ovog ne bi bilo”

Radnik će igrati kvalifikacije za Europa ligu, objavio je taj klub na Facebooku nakon što je danas održana sjednica NSBiH o dodjeli licenci, na kojoj je ista uskraćena Željezničaru.

Potpredsjednik Radnika, Ljubomir Stević, zahvalio se svima koji su zaslužni za taj uspjeh, a posebno je istakao jedno ime.

Radi se o Mladenu Krstajiću, selektoru reprezentacije Srbije.

“Želim da čestitam našim igračima, treneru, ljudima iz uprave kluba, zaposlenim u klubu, navijačima, Gradskoj upravi, svima koji su na bilo koji način pomogli naš klub oko nastupa u ovoj takmičarskoj sezoni i koji su dio ovog istorijskog uspeha. Na kraju veliku zahvalnost moram posebno odati jednom čovjeku koji nas je sve okupio oko kluba i bez čijeg znanja, energije, imena, reputacije u sportskim krugovima, svega ovog ne bi bilo. Naravno riječ je o Mladenu Krstajiću i još jednom mu veliko hvala u ime svih nas koji volimo naš klub, za sve ono sto je učinio za Radnik i Bijeljinu – istakao je potpredsjendik našeg kluba Ljubomir Stević.

Radnik je premijerno su učestvovao u kvalifikacijama za UEFA Evropsku ligu na ljeto 2016. godine kada su kao pobjednici Kupa BiH (u finalu savladali Slobodu iz Tuzle) izborili plasman u Evropu i odigrali dvomeč sa bugarskim predstavnikom Beroe. Sada su taj plasman obezbjedili putem prvenstva kao petoplasirani klub, uz činjenicu da je sarajevski Željezničar napravio veliki propust u procesu licenciranja. U oba navrata na čelu kluba je bio Mladen Krstajić, aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Srbije”, objavio je Radnik na Facebooku.

Generalni direktor kluba Nebojša Tomić izjavio je kako će Radnik učiniti sve da spreman dočeka evropske utakmice.

“Želim da pohvalim nadležne komisije FSBiH koje su proteklih dana trpile pritiske kako bi odluka Komisije za licenciranje bila promijenjena. Savez je još jednom pokazao dosljednost i principijelnost, pa će FK Radnik igrati kvalifikacije za Ligu Evrope. Mi smo ispoštovali sve ono što je FSBiH tražio kako bi dobili licencu i kao prvi tim poslije Željezničara na tabeli predstavljaćemo Bosnu i Hercegovinu na evropskoj sceni. Nama predstoji aktivan odmor, jer želimo što bolje da se spremimo i reprezentujemo naš fudbal. U toku pauze pokušaćemo da dovedemo nekoliko pojačanja i organizujemo mečeve na Gradskom stadionu u Banjaluci koji smo prijavili kao domaći teren za odigravanje utakmica”, rekao je Tomić.