Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radnik u revanšu razbio Slobodu i uzeo istorijski trofej Kupa BiH

radnik kup

Radnik je u revanš utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine savladao Slobodu s 3:0 i tako osvojio prvi trofej u klupskoj istoriji. Nakon 1:1 na Tušnju, Bijeljinci su u revanšu od prvog minuta krenuli u totalnu ofanzivu i već u 5. minutu došli u vodstvo.

Pogodio je Dušan Hodžić.

U 53. minuti nakon jednog prekršaja Veselinovića, Husref Musemić je prigovorio sucima, a Ognjen Valjić je odlučio da trenera Tuzlaka pošalje na tribine. Radnik je do drugog gola došao u 64. minuti. Prvo je Pirić fantastično odbranio, a sve to je dobro pratio Memišević, koji je glavom odbijenu loptu poslao u mrežu.

U 87. minuti Sloboda je imala dobru priliku, međutim Avdukić je sjajno odbranio, a u munjevitoj kontri kapiten Memišević zabija za konačnih 3:0.

Podsjećamo, Memišević je nekada nosio dres Slobode, ali nije dobio pravu priliku.

Trener nogometaša Radnika Slavko Petrović, nakon ubjedljive pobjede svog tima nad Slobodom u finalnom ravanš susretu Kupa BiH, kazao je da je bijeljinski tim zasluženo osvojio trofej.

– Bili smo bolji na terenu svih 90 minuta. Ovo je veliki dan za grad Bijeljinu, za fudbalski klub i za ove igrače koji su sve to izdržali. Kada sam dolazio u Radnik u ugovoru sam insistirao da se kao uslov stavi izlazak u “Evropu”. Tada su svi mislili da sam lud, ali evo sada se sve obistinilo – kazao je Petrović.

radnik kup1

Trener Slobode Husref Musemić izjavio je da je Radnik zasluženo pobijedio.

– Smatram da je ključni gol bio onaj na početku utakmice. Nogometaši Radnika više su željeli pobjedu. Mi smo izborili “Evropu”, moglo je biti bolje, ali i gore. Igračima slijedi odmor, a onda ćemo vidjeti šta i kako dalje – kazao je Musemić.

Pobjedom Radnika u Kupu BiH, Sarajevo je ostalo bez plasmana u Evropa ligu ovog ljeta. Pored Radnika, u tom će takmičenju BiH predstavljati Široki Brijeg i Sloboda, dok će Zrinjski nastupiti u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

FK Radnik – FK Sloboda 3:0 (Hodžić 5’, Memišević 64’, 87’)

Stadion: Gradski stadion u Bijeljini. Gledalaca: 6000. Sudija: Ognjen Valjić (Banja Luka). Žuti kartoni: Zeljković, Šećerović, Maksimović (Radnik), Kostić, Veselinović, Merzić, Ahmetović (Sloboda). Crveni karton: Husref Musemić (Sloboda).

FK RADNIK: Avdukić, Hodžić, Beširević, Jakovljević (od 89. minute Ostojić), Memišević, Lazić, Zeljković, Obradović, Maksimović (od 77. minute Vasić), S. Jakovljević i Šećerović (od 64. minute Mašić).

FK SLOBODA: Pirić, Kostić, Efendić, Krpić (od 46. minute Ahmetović), Ivetić, Sarić (od 89. minute Pršeš), Ordagić, Stjepanović, Mehidić, Veselinović (od 66. minute Govedarica) i Merzić.