Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radovac: Navijači su me pljuvali i vrijeđali, osjećao sam se jadno

samir-radovac11

Nakon nereda u derbiju 5. kola Premijer lige BiH između Čelika i Sarajeva (1:1) u Zenici, oglasio se i kapiten tima s Koševa Samir Radovac.

Naime, utakmica je prekinuta u 52. minuti kada su se gostujući navijači sukobili sa zaštitarima, nakon čega je reagovala i policija. Sa tribine na kojoj su stajali navijači Sarajeva bačena su pirotehnička sredstva na teren i na tribinu na kojoj su bili domaći navijači.

Radovac je na svom Facebook profilu napisao šta se desilo kada je, kao kapiten, došao među navijače kako bi ih smirio.

– U trenutku kada se desio prekid otišao sam kao vođa ekipe da smirim strasti na tribinama i to mi je bila velika greška. Govorio sam “smirite se molim vas, zabili smo gol i nemojte da sad bude prekid”. U tom trenutku su prišla tri ili četiri navijača i počeli mi psovati, stajao sam i krivo mi je bilo i šutio sam. Onda su prišli i počeli me pljuvati kao da sam ja najveći krivac FK Sarajevo. Za mene je to bilo ponižavajuce, i u tom trenutku sam se osjećao jadno, i u toj njihovoj nervozi i u svojoj nervozi počeo sam jednom momku psovati, jer nisam znao sta ću od sebe. Grizla me savjest, vidjeli bi kako je to kada pljuju na vas, i još sam tom momku rekao vidjet ćemo se mi kad tad u gradu pa ćemo riješiti ovo, i opsovao, napisao je Radovac, te dodao:

– Krivo mi je, ponio sam se neprofesionalno, ne mogu da spavam zbog ovakve situacije i tolikih laži o meni. Moj je otac i moja familija uz Sarajevo 53 godine, i onda dođu neki pametnjakovići i svašta pišu o meni. Drago mi je bilo kad sam bio izabran za najborbenijeg igrača, odnosno za nagradu Ismir Pintol, i ja se svim iskrenim navijačima zahvaljujem na toj nagradi. Ima i ljudi i navijača koji mene poštuju i vole, ima onih kojima je krivo što sam ja uspio, a ne njihovo dijete. Ja živim za ovaj klub i grad i volim ga svim srcem, nemam se sta pravdati nikome jer ja to nisam zaslužio.