Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"daily mail"

Rafa Benitez: Odlazak Kloppa nije šok, imam ljude u Liverpoolu, znam nešto iznutra

KLOPP BENITEZ
FOTO: Screenshot

Imam kuću negdje nedaleko od mjesta gdje on gradi svoju, i vidio sam ga prije mjesec dana, i samo sam mu rekao nakon utakmice ‘kako ide kuća?

Rafa Benitez je izjavio je da ima saznanja iznutra o tome šta je potaknulo šokantnu odluku Jurgena Kloppa da odstupi na kraju sezone s klupe Liverpoola.

Menadžer Liverpoola zaprepastio je svijet nogometa u petak kada je najavio da će napustiti Anfield u maju nakon devet sezona, prkos tome što mu je preostalo još dvije godine ugovora.

Klopp, 56, naveo je činjenicu da je “na izmaku snage” i nagovijestio da se možda više nikada neće vratiti u nogomet.

Liverpool je u lovu na četiri trofeja ove sezone

Liverpool je u lovu na četiri trofeja ove sezone, a Nijemac je uspješno prekrojio svoju ekipu u ljeto, preoblikovao svoj vezni red i ubacio mlade talente u tim.

Ali Benitez, koji je osvojio Ligu prvaka i FA kup u šest sezona na klupi Liverpoola, insistira na tome da ga Kloppov odlazak ne iznenađuje.

“Imam prednost, a to je da imam ljude u Liverpoolu i također ljude u klubu”, rekao je Rafa.

“Manje-više, znam kako se to dogodilo. Znam nešto drugo iznutra. On (Klopp) najavljuje odlazak, dajući klubu vremena da se reorganizira, što je, iz druge perspektive, također vrlo ‘njemački’, jer oni obavještavaju unaprijed”.

“Dakle, nije šok”, kazao je Rafa za britanske medije.

Klopp je osvojio Premier ligu, Ligu prvaka, FA kup i Carabao kup tokom devet iznimno uspješnih godina na Anfieldu, a Benitez je bio pun hvale za njegov rekord.

“O Kloppu imam samo pozitivne riječi, jer on je moj prijatelj i imam dobar odnos s njim”, rekao je.

“Napravio je i radi ogroman posao. Sve što mogu reći o Kloppu i Liverpoolu je pozitivno.”

Nijemac “gradi kuću na Mallorci”

Mark Lawrenson je tokom vikenda sugerirao da će Kloppov sljedeći potez biti preseljenje u inostranstvo sa suprugom Ullom.

Bivši igrač Liverpoola otkrio je da Nijemac “gradi kuću na Mallorci”.

“Imam kuću negdje nedaleko od mjesta gdje on gradi svoju, i vidio sam ga prije mjesec dana, i samo sam mu rekao nakon utakmice ‘kako ide kuća?”, rekao je Lawrenson za Off the Ball.

“Ulla, njegova žena, je zadužena za sve po tom pitanju, a on je samo rekao ‘prokleta stvar još nije gotova, a ja plaćam sve račune!’ Tako da će se vjerovatno povući onamo na neko vrijeme, rekao bih”.