Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rafael Marquez se poslije 22 godine oprostio od reprezentacije Meksika

Rafael Marquez

Rafael Marquez u osmini finala Svjetskog prvenstva protiv Brazila odigrao je posljednju utakmicu u dresu reprezentacije Meksika. Nakon 22 godine odlučio je da se oprosti od državnog tima s kojim je nastupio čak pet puta na svjetskim prvenstvima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Marquez, kojeg u domovini zovu “El Kaiser“, imao je sjajnu igračku karijeru, koju je počeo 1996. godine u Atlasu. U Evropu, tačnije Monaco stigao je tri godine kasnije, a nakon sjajnih partija u kneževini zapazila ga je Barcelona koja ga dovodi 2003. godine. U Barci je postao prvi Meksikanac s trofejom Lige šampiona. Nakon sedam sjajnih sezona odlazi u New York RB, gdje je proveo tri sezone. Poslije 13 godina vraća se u domovinu, u Leon, ali ubrzo ponovo igra u Evropi za italijansku Veronu. Od decembra 2015. godine ponovo je tamo gdje je počeo u Atlasu u kojem u 39. godini i završava karijeru uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu.

Za reprezentaciju Meksika, s kojom je osvajio Kup konfederacija 1999. i dva puta CONCACAF Cold Cup 2003. i 2011. godine, odigrao je 146 utakmica i postigao 19 golova.