Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kontroverzni menadžer

Raiola kroji Juventusov sastav za sljedeću sezonu, s dva transfera zatrest će Italiju

mino-raiola

S Raiolom će Juventus raditi na prinovama

Menadžer Mino Raiola posjetio je Torino, a talijanski mediji odmah su počeli spekulirati o njegovim novim poslovima s Juventusom.

Raiolini štićenici Matthijs de Ligt i Federico Bernardeschi su igrači Juventusa. De Ligt bi trebao ostati u klubu, Bernardeschija se Juventus planira riješiti.

S Raiolom će Juventus raditi na prinovama. Jasno, riječ je o igračima o kojima brine kontroverzni menadžer. Milanov golman Gianluigi Donnarumma na meti je Juventusa, a pored njega Juve itekako želi vratiti Paula Pogbu iz Manchester Uniteda.

Potencijalno dovođenje Donnarumme bi zatreslo talijanski nogomet. Transfer je moguć ako Milan ostane bez plasmana u Ligu prvaka. Prema informacijama iz Italije, Milan svom golmanu nudi osam miliona eura po sezoni. Juventus je spreman ponuditi više, kako igraču, tako i Raioli. I to bi moglo napraviti razliku.

Povratak Pogbe bio bi još jedan veliki posao Juventusa. Francuskog veznjaka Juventus je prodao Unitedu u ljeto 2016. za 105 miliona eura. Raiola je najavio Pogbin odlazak iz Uniteda, a Juventusovi čelnici javno iskazuju stav da ga žele ponovno imati.

Milanov kapiten Alessio Romagnoli također je želja Juventusa i postoji kombinacija u kojoj bi Bernardeschi otišao u Milan, a Romagnoli stigao u Juventus u direktnoj razmjeni igrača.