Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Raiola ponudio Ibrahimovića Milanu za milion eura, ali to naravno nije sve

ibrahimovic

Jedan od najboljih napadača u posljednja dva desetljeća mogao bi se nakon pet godina vratiti u klub koji je za njega posebniji od svih drugih. Naravno, u pitanju su Zlatan Ibrahimović i Milan. Otkad je Šveđanin protiv svoje volje otišao 2012. u PSG, tokom svakog ljeta postoji mogućnost njegovog povratka u redove Rossonera, pa tako i ovog.

Ibra je trenutno slobodan igrač i oporavlja se od teške ozljede, a na teren bi se trebao vratiti u oktobru.

Iako su bili u sukobu tokom sapunice oko Gianluigija Donnarumme, prema pisanju italijanskih medija, sastali su se sportski direktor Milana Massimiliano Mirabelli i menadžer napadača Mino Raiola, a tema je bio upravo Ibrahimović.

Navodno je Raiola ponudio Rossonerima opciju koja se na prvi pogled čini fantastičnom, a onda.

Ibrahimović bi došao i potpisao na šest mjeseci za samo milion eura. Iskusni 35-godišnji napadač odrekao bi se svoje godišnje plaće (12 miliona eura), ali bi kroz bonuse zaradio bogatstvo. Navodno je Raiola tražio da Ibra za svaku odigranu utakmicu dobije po milion eura, a za postignuti gol 20.000 eura.

Međutim, teško će italijanski velikan prihvatiti spomenutu ponudu jer se i dalje nada Pierre-Emericku Aubameyangu iz Borussije Dortmund i Andrei Belottiju iz Torina, a Nikola Kalinić bi do kraja prijelaznog roka svakako trebao stići iz Fiorentine.