Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rakitić: El Clasico za Barcelonu nije finale

messi_rakitic

Ivan Rakitić, fudbalski reprezentativac Hrvatske i prvotimac Barcelone, uoči današnje 175. prvenstvenog El Clasica protiv Real Madrida kazao je da za njegov klub duel na Sanitagu Bernabeu nije poput finala nekog takmičenja, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Barca“ u El Clasico ulazi sa velikih 11 bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala iz Madrida, koji ima utakmicu manje. U najavi utakmice iz Barcelone naglašavaju da u slučaju da trijumfuju i povećaju prednost na 14 bodova titula šampiona Španije neće biti osigurana.

“Ne gledamo na derbi kao na finale. Valencija nam je blizu, tu su još Atletico Madrid i Sevilla. Vrlo je teško igrati u La Ligi, koja nije kao prije četiri ili pet godina, jer morate u svakoj utakmici igrati sa 100 posto mogućnosti. Ne možete samo reći osvojićemo tri boda u svakoj utakmici, a onda čekati El Clasico, jer morate svaku utakmic pripremiti na poseban način“, kazao je Rakitić za španske medije i nastavio:

“Naravno, znamo da jako puno ljudi na svijetu čeka ovu utakmicu, a mi želimo da godinu završimo na najbolji način. Međutim, ako dobijemo ovaj El Clasico ništa nije gotovo. Ostaje nam još mnogo velikih, teških utakmica, idemo korak po korak.“

Barcelona je lider na tabeli La Lige sa 42 boda, dok je Real na četvrtom mjestu sa 31 i utakmicom manje. Između njih su Atletico Madrid sa 36 bodova i Valencija sa 34.

El Clasico između Reala i Barcelone igraće se danas sa početkom u 13 sati.