Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatski veznjak

Rakitić: Ne idem u Inter, ostajem u Barceloni

messi rakitić

Rakitić je u izjavi za španske medije naglasio da je sretan u Barceloni i da ne planira mijenjati sredinu

Hrvatski fudbalski reprezentativac Ivan Rakitić demantovao je medijske navode kako će karijeru nastaviti u Interu. Osim toga, potvrdio je i da će ostati u Barceloni s kojom ima trogodišnji ugovor, prenosi Anadolu Agency (AA).

Rakitića već duže vremena povezuju s prelaskom u Inter, a još više se spominje da će ovog ljeta sigurno napustiti “Barcu”. Ako ne ode u Inter, onda u neki drugi evropski klub. No, 31-godišnji Rakitić je u izjavi za španske medije naglasio da je sretan u Barceloni i da ne planira mijenjati sredinu.

“Sretan sam u Barceloni, odlazak nikada nije bio u mojim mislima. Veoma poštujem druge timove. Inter je odličan tim, igrali smo protiv njih ove sezone. Tamo sam gdje želim da budem, a ako Inter razmišlja o meni onda je to zato što dobro radim svoj posao, ali ja sam sretan u ‘Barci’. I moja porodica i kćeri su sretni ovdje. Ne razmišljam ni o čemu drugom. Ovu situaciju nisam stvorio ja. S moje strane nema nikakve sumnje. Imam ugovor na tri godine i želim ih provesti ovdje, gdje sam sretan. Poštujem Inter, ali mi odlazak iz Barcelone nikada nije padao na pamet”, istakao je Rakitić.

Hrvatski fudbaler u “Barcu” je stigao 2014. godine iz Seville. Tokom karijere igrao je još za Basel i Schalke 04. U dresu “blaugrane” odigrao je 267 takmičarskih utakmica i postigao 35 golova. Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je 104 puta uz 15 pogodaka.