Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rakitić: Sad je sve dobro

rakitic – ugljan

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić jučer je s porodicom napustio otok Ugljan nakon što su, zasad nepoznati počinitelji, kamenjem razbili prozore luksuzne vile u Uvali Čeprljanda.
Zadarska policija priopćila je kako je kriminalistička istraga i potraga za napadačem ili napadačima u toku.

– Sad je sve dobro – poručio je Rakitić sinoć oko ponoći SMS-om, pišu 24sata.

Kako je sve skupa strašno i neugodno bilo najviše se vidjelo po licu Ivanove supruge. Držala je bebu u naručju i bila je u šoku – priča čitatelj o incidentu u petak oko 13 sati na Ugljanu, kad su huligani kamenjem razbili stakla na Vili Mariji u kojoj je ljetovao Ivan Rakitić s obitelji.

– Mislio sam da je stvarno nešto drugo, ali kad sam vidio da zaštitari iznose sve te torbe i brigu na licu njegove supruge, bilo je jasno da je ozbiljno – kaže čitatelj dodajući kako ga je Rakitić oduševio smirenošću u tako dramatičnom trenutku.

– Sa svima je stao, fotografirao se, potpisao autogram, strpljivo jer cijela je stvar trajala neko vrijeme, i preko pola sata. Nitko ga od nas nije ništa pitao jer nam je nekako svima bilo neugodno što se takvo nešto uopće dogodilo. Zamislite, jedan dan dođete na odmor sa svojom obitelji, već drugi dan morate ići. Prestrašno – zaključuje čitatelj.

Načelnik Općine Preko Karlo Novoselić kazao je kako je odmah nakon dojave o napadu došao do vile zajedno s policijom.

– Kasnije sam razgovarao s Ivanom Rakitićem koji je sa svojim reprezentativnim kolegom Danijelom Pranjićem bio na kavi u piceriji “Cima”. Pokušao sam ga nagovoriti da ostane, jer se uistinu radi o izoliranom slučaju. Kasnije sam bio i u vili gdje sam vidio da je samo jedno staklo razbijeno. Ivan se složio sa mnom, ali je njegova supruga Raquel bila jako uznemirena zbog dvoje malodobne djece. Ivan je pokušao odgovoriti, ali ona nije htjela. Ivan mi je rekao da mu je na Ugljanu bilo odlično, da su ljudi bili prijateljski prema njemu i obitelji i da je u ovih nekoliko dana obišao okolne otoke… – kazao je načelnik.

– Sve ovo nije trebalo Općini Preko i otoku Ugljanu. Nadam se da ovaj događaj neće ostaviti traga na našem turizmu i da će se Rakitić vratiti na Ugljan. On mi je sam u razgovoru rekao kako vjeruje da to nitko od mještana nije napravio jer su svi prema njemu bili jako ugodni. Žao mi je zbog svega i nadam se da će policija pronaći počinitelja – poručio je za Zadarski.hr.