Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ramos o Salahu: On je samo jedan od igrača na terenu

ramos

Sergio Ramos, kapiten Real Madrida kazao je da se ne plaši Mohameda Salaha, prve zvijezde Liverpoola, ali da ga u svakom slučaju respektuje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Real će u finalu Lige šampiona upravo protiv Liverpoola 26. maja u Kijevu pokušati doći do treće uzastopne titule. Naravno, najviše problema na tom putu mogao bi im stvoriti Salah, koji ima sjajnu sezonu u dresu “redsa“.

“Vidjeli smo ove sezone šta sve Salah može uraditi, ali on će biti samo jedan od 11 igrača na terenu kada budemo igrali protiv Liverpoola. Tokom moje karijere igrao sam protiv najboljih fudbalera na svijetu, mnoge od njih smatraju najboljima svih vremena. Za mene nikada nema straha. Respekta da, ali nikada straha“, naglasio je Ramos za britanske medije.

Kapiten “kraljevkog kluba“ kazao je da on i saigrači očajnički žele osvojiti trofej u Ligi šampiona, i to u četvrtom finalu u posljednjih pet sezona.

“Ne možemo biti arogantni, ali samouvjereni svakako. Znamo da je u DNK-a Real Madrida da osvaja Ligu šampiona. Spremni smo da po drugi put zaredom odbranimo našu titulu, nećemo je lako prepustiti. Uz svo poštovanje, Liverpool na početku sezone možda nije bio tim koji su ljudi vidjeli u finalu, ali su u njemu zato što su to zaslužili. Kao tim znamo kako se igraju finala i bićemo spremni za sve izazove“, zaključio je iskusni odbrambeni fudbaler.

Real će osim trećeg uzastopnog naslova u Kijevu pokušati doći do ukupno 13. pehara u Ligi šampiona. S druge strane Liverpool će se boriti za šestu titulu šampiona Evrope.

Finale Lige šampiona igraće se 26. maja na Olimpijskom stadionu u Kijevu sa početkom u 20.45 sati.