Ramos žestoko kritikovao Kloppa zbog slučaja Salah

ramos salah

Real Madrid je u maju osvojio treću uzastopnu Ligu prvaka pobjedom u finalu protiv Liverpoola. Jedan od ključnih trenutaka dogodio se u 26. minuti kada je kapiten Reala Sergio Ramos u jednom duelu ozlijedio zvijezdu Liverpoola Mohameda Salaha i izbacio ga iz utakmice.

Ramosov hrvački zahvat mnogi su okarakterizirali kao namjerno izbacivanje najopasnijeg protivničkog igrača iz utakmice. Kapiten Reala otprije je poznat po gruboj i čvrstoj, ponekad i prljavoj igri, a trener Redsa Jurgen Klopp okarakterizirao je njegov start “brutalnim i nemilosrdnim.”

Ramos je kasnije rekao kako nije imao namjeru ozlijediti Salaha, a Kloppovih komentara dotaknuo se na press-konferenciji uoči utakmice evropskog Superkupa, koju njegov Real igra protiv gradskog rivala Atletica.

“Nije to prvo finale koje je (Klopp) izgubio, trebao bi se držati svog posla”, rekao je Ramos, misleći na neslavni Kloppov učinak u finalima – u trenerskoj karijeri izgubio ih je šest od sedam.

“Neki od nas već godinama igraju na jako visokom nivou. Nisam siguran da on za sebe može reći isto”, dodao je Ramos.

Osim što je izbacio iz igre Salaha, Ramos je u jednom trenutku udario laktom u glavu udario golmana Llorisa Kariusa. Uskoro se njemački golmana prometnuo u tragičara, a iz Liverpoola su tvrdili kako je razlog njegovih loših intervencija bio potres mozga koji je zadobio u sudaru s Ramosom.

“Još mi samo treba da Firmino kaže da se prehladio jer je kap mog znoja pala na njega”, prokomentirao je tada optužbe iz Liverpoola Ramos.

Utakmica Reala i Atletica na rasporedu je u srijedu od 21:00 sat u estonskoj prijestolnici Tallinnu.