Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ramsey: Bolji smo od Engleske

ramsey

Aaron Ramsey, vezni fudbaler Arsenala i fudbalske reprezentacije Velsa, smatra da je njegov tim bolji od Engleske, s kojom će se sastati sutra na EURO 2016 u Lensu u drugom kolu grupe B, javlja Anadolu Agency (AA).

Vels se nada da može pobijediti velikog rival prvi put nakon 1984. godine.

“Mislim da imamo najbolji tim u grupi, bolji i od Engleske. Prošli smo kroz mnogo toga i vidimo pred sobom nagradu. Prošli smo zajedno kroz sito i rešeto, tako da se borimo jedni za druge”, kazao je Ramsey, prenose britanski mediji.

[yuzo_related]

Jack Wilshere, njegov saigrač iz Arsenala, ima potpuno drugačije mišljenje pred sutrašnji ostrvski derbi.

“Ako stavite oba tima na papir, onda je jasno da bi Engleska trebala pobijediti”, kratko je kazao Wilshere.

Utakmica Engleska – Vels sa sobom nosi veliki rizik za organizatore Evropskog prvenstva. U gradić Lens, koji ima nešto više od 30.000 stanovnika, trebalo bi danas i sutra doći između 40.000 i 50.000 engleskih i velških navijača. Stoga su francuske vlasti odlučile angažovati 2.400 pripadnika sigurnosnih snaga, od čega 1.200 policajaca, kako bi sve proteklo u najboljem redu i bez novih navijačkih nereda.

Utakmica Engleska – Vels igraće se u četvrtak na stadionu Bolaert-Delelis u Lensu sa početkom u 15 sati. Nakon utakmica prvog kola grupe B Vels je lider na tabeli sa tri boda, slijede ga Engleska i Rusija sa po jednim, dok je Slovačka posljednja bez bodova.