Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ranieri: Borićemo se za titulu do kraja

ranieri

Senzacionalni lider engleske Premier lige Leicester City u utorak uvečer je na svom terenu odigrao neriješeno 2:2 sa West Bromwich Albionom, što ga je usporilo na putu ka osvajanju titule šampiona. No, Claudio Ranieri, menadžer “lisica” nije bio previše zabrinut nakon ovog remija, jer smatra da je njegov tima odigrao odličnu utakmicu. Isto tako najavio je da Leicester do kraja neće odustati od borbe za naslov, javlja Anadolu Agency (AA).

“Tottenham, Arsenal i Manchester City bore se za titulu, ali i jedan mali tim Leicester. Gledam samo moj tim i to gdje ćemo završiti na kraju sezone”, rekao je Ranieri.

WBA je golom Josea Rondona u 11. minuti šokirao King Power stadion, ali se Leicester brzo vratio u igru. Golovima Daniela Drinkwathera i Andyja Kinga brzo preokrenuli na 2:1. Ipak, “lisice” je u nastavku rastužio Craigh Gardner sjajnim golom iz slobodnog udarca za konačnih 2:2.

“Veoma sam zadovoljan našim izdanjem. Igrali smo jako dobro i bez ikakve panike nakon primljenog prvog gola. Bili smo mnogo bolji nego protiv Norwicha u subotu, tako da sam zaista zadovoljan onim što smo pokazali. Međutim, ponekad možete učiniti sve, ali lopta neće u gol. Nemam niti jednu proimjedbu na igru mojih fudbalera, uradili su sve što su mogli. Volim ovo, jer smo pokazali da smo tim koji nikada ne odustaje”, kazao je italijanski trener.

Leicester nakon 28 kola zauzima prvo mjesto na tabeli sa 57 bodova, tri više u odnosu na Tottenham koji ima utakmicu manje. Treći je Arsenal sa 51 bodom i utakmicom manje, a četvrti Manchester City sa 47 bodova i dva susreta manje.