Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ranieri: Imamo šansu koja se pruža jednom u životu

ranieri

Fudbaleri Leicester Cityja imaju šansu da u nedjelju u 36. kolu Premier lige eventualnom pobjedom na “Old Traffordu” osiguraju naslov šampiona Engleske. Claudio Ranieri, menadžer “lisica” ističe da su njegovi igrači došli nadomak ostvarenja pravog čuda. Po njemu, takve šanse se ukazuju jednom u životu, javlja Anadolu Agency (AA).

U slučaju da ne trijumfuje nad Manchester Unitedom, Leicester će u preostala dva kola protiv Evertona kući i Chelseaja na strani imati još dvije meč lopte.

“Jednom u životu se nešto ovako može desiti. Svakih 50 godina desi se da mali tim s malo novca pobijedi bogatije i mnogo veće klubove. Ako postoji 20 klubova koji troše milione funti, samo jedan će na kraju biti šampion, a tri će ispasti. Sada su veoma posebne okolnosti. Veliki timovi nemaju konzistentnost ove sezone, dok je timovi iz sredine imaju od augusta do aprila. Sada taj nivo moramo zadržati i u preostale tri utakmice u maju”, jasan je Ranieri.

Italijanski trener smatra da nema potrebe da troši vrijeme na motivisanje svojih igrača pred završnicu sezone, posebno za utakmicu s Manchester Unitedom.

“Motivacija je završena stvar. Šta vas može više motivisati od toga da možete osvojiti titulu. Tu smo, veoma smo blizu”, kaže Ranieri i nastavlja:

“Naravno, kada igrate na ‘Old Traffordu’ to je samo po sebi fenomenalno, a kamoli u ovakvim okolnostima. Stadion, navijači, istorija fudbala tamo je ogromna i nadam se da ćemo tamo odigrati jednu od naših najboljih utakmica. Radi se o izvedbi, ne o rezultatu. Za nas je važno da odigramo savršenu utakmicu. To je važno za nas. Moramo da prikažemo najbolju igru ove sezone u gostima.”

Leicester City uoči utakmica 36. kola ima 76 bodova, sedam više od drugoplasiranog Tottenhama.