Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ranieri: Nadam se da će Conte s Chelseajem osvojiti titulu

ranieri conte

Claudio Ranieri, menadžer Leicester Cityja, prilikom primanja u Kuću slavnih Fudbalskog saveza Italije, rekao je da se nada da će njegov zemljak Antonio Conte ove sezone sa Chelseajem osvojiti naslov šampiona Engleske, javlja Anadolu Agency (AA).

Iako je u Premier ligi do kraja ostalo još 17 kola već sada je jasno da Ranieri i njegove “lisice” neće odbraniti titulu šampiona. No, izrazio je nadu da će Conte uspjeti isto ono što je pošlo za rukom njemu, a prije toga i zemljacima Carlu Ancelottiju i Robertu Manciniju.

“Kao bivši trener Chelseaja i navijač Italije, nadam se da Conte može osvojiti Premier ligu. On je pokazao da je italijanska trenerska škola moćnija nego ikada”, rekao je Ranieri za italijanske medije.

Uprkos činjenici da se Leicester trenutno nalazi na 15. mjestu u Premier ligi, Ranieri je izrazio nadu da će do kraja odraditi svoj ugovor koji mu traje do ljeta 2020. godine.

“Nadam se da ću ostati u Engleskoj. Ide nam dobro u Leicesteru, iako se u fudbalu često zna desiti da ste jedan dan zvijezda, a već sutradan u prašini, tako da nikada ne reci nikada”, istakao je Ranieri.

Za razliku od domaćeg prvenstva “lisicama” sjajno ide u debitantskom nastupu u Ligi šampiona. Leicester je takmičenje u grupi G završio na prvom mjestu ostvarivši plasman u osminu finala, gdje će se sastati sa Sevillom. Prva utakmica na programu je 22. februara u Španiji, a revanš 14. marta na stadionu King Power.