Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ranieri neće gledati meč Chelsea-Tottenham

ranieri

Neriješenim rezultatom od 1:1 protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu Leicester je propustio prvu šansu da osigura naslov engleskog prvaka. Pehar bi mogao pripasti ekipi Claudija Ranierija ukoliko Tottenhem sutra navečer ne savlada Chelsea u londonskom derbiju, a italijanski stručnjak ističe da bi mogao biti među posljednjima koji će to saznati, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Volio bih da mogu gledati utakmicu Tottenhama i Chelseaja, ali sam na putu iz Italije, tako da možda neću znati rezultat dok ne sletim. Vjerovatno ću biti posljednji koji će saznati rezultat”, rekao je Ranieri.

Govoreći o rezultatu protiv “Crvenih đavola”, Ranieri je istakao kako nije bio zabrinut ni u jednom trenutku jer, kako je kazao, njegova ekipa “ima srce i zna reagovati.”

“Nastup je bio dobar nakon prvih 15 minuta, kada smo bili malo uplašeni. United je vrlo dobro startovao i bilo nam je teško, ali smo bili bolji nakon gola i mislim da je neriješen rezultat dobar. Nisam bio zabrinut ni u jednom trenutku, jer znam da imamo srce i znamo reagovati. Pogodak nam je polako vratio samopouzdanje, jer nam je bez Jamieja Vardyja teško, ali željeli smo pokazati naš mentalitet”, rekao je Ranieri za BBC.

https://www.youtube.com/watch?v=s6JV3UpOpyU

Popularnim “Lisicama” je tri kola prije kraja prvenstva bila potrebna pobjeda kako bi i matematički osigurali titulu, ali se slavlje odlaže.