Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ranieri: Sljedeća će sezona biti puno drugačija

ranieri
Ranieri je prije Nantesa napravio čudo u Engleskoj kada je Leicester odve do titule prvaka

Leicester je u subotu podigao pehar engleskog prvaka, a Claudio Ranieri je otkrio da mu je bilo teško zadržati emocije unutar sebe.

“Navijači su nas gurali cijelu sezonu, bilo je nevjerovatno. Usredotočen sam na to da ostanem miran, ali naravno da sam iznutra jako sretan. Moja krv je nevjerovatna,” rekao je Claudio Ranieri Sky Sportsu.

“Ovo je sjajan trenutak za mene jer više nisam baš mlad, a sada je pred nama još jedan test. Ovo je Premier liga, mi smo prvaci i to je nešto posebno. Osvojio sam neke trofeje u Italiji i Španiji ali to je neusporedivo s ovime.”

“Uvijek sam vjerovao da ću u karijeri prije ili kasnije osvojiti naslov prvaka, ali nisam mogao zamisliti da će to biti baš s Leicesterom. Ali zašto ne? Ovo je bila luda sezona, velike ekipe nisu bile dosljedne, a mi jesmo.”

Trener Leicestera je ključnom utakmicom sezone označio onu iz februara protiv Manchester Cityja koju su dobili s 3:1 na Etihadu.

“Mislim da je utakmica s Manchester Cityjem bila ključna za nas. Sada imamo jaku podlogu i trebamo nastaviti raditi, važno je napredovati, ali polako. Sljedeća će sezona biti puno drugačija, ali ljudi i dalje sanjaju. Nastavite sanjati!”

Naslov prvaka s Leicesterom je svakako najveći uspjeh njegove trenerske karijere, a Ranieri je otkrio da je druga epizoda u Valenciji nagori period njegove karijere. Talijan je 2004. godine drugi puta došao na klupu Valencije i to nakon što je Rafa Benitez s klubom osvojio La ligu i Kup Uefa.

“Neko mi je rekao da je moj najgori trenutak bio Grčka, ali ne – najgora je bila druga godina u Valenciji. Rekao sam sportskom direktoru da ćemo imati tešku sezonu jer je klub godinu ranije napravio nešto što je bilo gotovo nemoguće. Rekli su mi: ‘Doveli smo te natrag jer te ovdje svi vole’, a ja sam im rekao: ‘Da, ali mi morate pomoći’. Rekli su: ‘Da, Claudio, da’. A onda su otpustili Claudija.”