Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ranieri: Tottenham je favorit za titulu

ranieri

Trener aktuelnog lidera na tabeli engleske Premijer lige Leicester Cityja Claudio Ranieri smatra da je favorit za osvajanje titule prvaka londonski tim Tottenham koji trenutno na drugom mjestu ima dva boda manje od Leicestera.

„Svi pričaju o Leicesteru kao najvećem iznenađenju sezone, ali niko ne spominje Tottenham koji korača ka vrhu tabele. Mislim da je upravo Tottenham favorit za titulu ove godine“, kazao je Ranieri britanskim medijima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iskusni italijanski stručnjak Ranieri tvrdi da je Tottenham jak tim i u odbrani i napadu, te smatra da u sjeni medijske pažnje usmjerene ka Leicesteru ozbiljno napadaju vrh tabele.

„Prihvatam da smo iznenađenje i trenutni lideri na tabeli. To je izvrsno i stalno motiviram svoje igrače da budu bolji, ali i Tottenham je do sada napravio dobar posao. Moramo biti realni i reći da su Arsenal i Manchester City dva jaka tima koji su i dalje u utrci za titulu“, kazao je Ranieri.

Ranierijev Leicester City je trenutni lider Premijer lige sa 56 bodova iz odigranih 27 utakmica. Tottenham ima dva, Arsenal pet, a Manchester City šest bodova manje, s tim što „građani“ imaju i meč manje.

Do kraja sezone je ostalo još devet kola, a Ranierijeve izjave su u engleskoj fudbalskoj javnosti prokomentirane kao pokušaj iskusnog stručnjaka da pritisak i teret favorita prebaci na leđa protivnika.