napadač manchestera

Rashford nakon finala: Dobio sam najmanje 70 rasnih uvreda

Marcus Rashford

Britanska policija je u januaru ove godine pokrenula istragu o zlostavljanju na društvenim mrežama usmjerenom na brojne igrače Uniteda

Napadač Manchester Uniteda Marcus Rashford rekao je da se suočio s “najmanje 70 rasnih uvreda” na društvenim mrežama nakon poraza svog tima od Villarreala u finalu Lige Evrope, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Najmanje 70 rasnih uvreda je do sada izbrojeno na mojim profilima na društvenim mrežama. Za one koji rade na tome da se osjećam gore nego što se već osjećam, sretno u pokušaju”, napisao je Rashford na Twitteru 90 minuta nakon završetka utakmice.

Britanska policija je u januaru ove godine pokrenula istragu o zlostavljanju na društvenim mrežama usmjerenom na brojne igrače Uniteda. Rashford i dva suigrača tvrdili su da su bili na meti.

“Da, crnac sam i svakog dana živim ponosan što jesam. Ničiji komentari neće učiniti da se osjećam drugačije. Tako mi je žao ako ste tražili neku snažnu reakciju, jednostavno je ovdje nećete dobiti”, napisao je tada Rashford na Twitteru.

Engleski fudbalski klubovi i igrači bojkotovali su društvene mreže četiri dana u aprilu i maju u znak protesta protiv rasističkog zlostavljanja, te pozivaju kompanije koje vode platforme da poduzmu konkretne akcije.

Fudbaleri Villarreala sinoć su u finalu Lige Evrope igranom na stadionu Mijeski u Gdanjsku savladali Manchester United poslije boljeg izvođenja penala rezultatom 12:11. Nakon 90 minuta, a potom i produžetaka rezultat je glasio 1:1.