Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rasplet Premiershipa: Hoće li Leicesteru plus 5 biti dovoljno?

leicester tottenham

Tottenham je razbio Stoke 4:0, tako iskoristio remi Leicester Cityja protiv West Hama 2:2 te se približio lisicama na pet bodova četiri kola prije.

Iako pet bodova djeluje kao lijepa prednost kada je u igri još samo 12 mogućih bodova, raspored ne ide nimalo na ruku ekipi Claudija Ranierija.

Naime, njima ni eventualne dvije domaće pobjede protiv Swansea Cityja i Evertona ne garantiraju naslov, a gostovanja im nisu nimalo lagana, moraju na Old Trafford Manchester Unitedu, a zadnje kolo idu još uvijek aktualnom prvaku Chelseaju. Uz to najmanje jednu utakmicu morat će bez najboljeg strijelca Jamiea Vardyja.

I Tottenham čeka gostovanje na Stamford Bridgeu i to u 36. kolu. To im je ujedno i najteži ispit do kraja sezone. Na White Hart Lane dolaze im West Bromwich i Southampton, a u zadnjem kolu morat će na St. James Park Newcastleu, kojem će u toj utakmici vjerojatno trebati pobjeda za ostanak u društvu najboljih.

Ukoliko timovu budu izjednačene na vrhu odlučit će gol razlika, a lisice trenutno imaju 59:33, a Spursi 64:25.

Teoretske šanse za naslov imaju još i Manchester City i Arsenal, ali samo jedan kiks dovoljan je da ih izgube, a te će dvije ekipe međusobno igrati u predzadnjem kolu, vjerovatno za treće mjesto.

Raspored do kraja sezone:
Leicester (73 boda): Swansea City (D), Manchester United (V), Everton (D), Chelsea (V)

Tottenham (68 bodova): WBA (D), Chelsea (D), Southampton (V), Newcastle (V)

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo