Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Sky Sports"

Rasprava Keanea i Carraghera oko Ronalda: “Nije on doveden da bi igrao presing”

New Project – 2021-11-29T100124.136

Sve je počelo oko toga što je Michael Carrick, privremeni trener Uniteda, derbi počeo s Ronaldom na klupi, a u drugom poluvremenu je ušao u igr

Legende Manchester Uniteda Roy Keane i Jamie Carragher koji rade kao stručni komentatori Sky Sportsa žestoko su se sukobili u studiju nakon derbija Chelsea – United (1:1) u 13. kolu Premiershipa oko uloge Cristiana Ronalda u Manchesteru.

Jimmy Floyd Hasselbaink, bivši napadač Chelseaja, još jedan velikan Premiershipa i komentator, nije mogao doći do riječi pored navedene dvojice koji su vikali, gestikulirali.

Sve je počelo oko toga što je Michael Carrick, privremeni trener Uniteda, derbi počeo s Ronaldom na klupi, a u drugom poluvremenu je ušao u igru.

“Ronaldo se nije vratio u Manchester United da bi sjedio na klupi. Koji je smisao toga? On je jedan od najboljih igrača svijeta i vratio se da bi zabijao i namještao golove, a ne da bi igrao presing na protivničku odbranu. Znate, nekada trebaju ostali igrači raditi za zvijezdu. Kao što smo na primjer radili za Cantonu. Igračima kao što su on i Ronaldo oprostite što se nekad šetaju po terenu jer su to tipovi koji donose pobjede i zabijaju u tijesnim utakmicama. Bez veze mi je ovo njegovo odmaranje protiv Chelseaja jer je morao igrati od prve”, kazao je prvo Keane.

Na to mu je Carragher odgovori:

“Ne slažem se da Ronaldo mora igrati svaku minutu svake utakmice i smeta mi kada se radi velika priča od toga kada ga se zamijeni ili uvede u igru kao rezervu. Istina, on je i dalje sjajan igrač koji puno zabija, ali i činjenica je da mu je 36 godina”.

Keane je replicirao:

“I ne mora igrati svaku minutu svake utakmice, na primjer nebitne utakmice grupne faze Lige prvaka, ali ovo je derbi Premiershipa! Doveo si Ronalda da igra baš ovakve utakmice i zabija na njima. Ne da sjedi na klupi ili igra presing. Hajde da izgleda i igra nezainteresirano i da ne zabija, ali na njemu se vidi da je gladan, a očito je i koliko doprinosi golovima”.

“Ali ne igra presing, a to je danas nužnost”, odgovorio je Carragher.

Pogledajte kako je to izgledalo…