Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ratković: S nestrpljenjem čekamo žrijeb grupa EP-a

damjan

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nedavno je ostvarila plasman na evropsko prvenstvo. Pomoćni trener Damjan Ratković osvrnuo se na kvalifikacioni turnir u kojem su bh. reprezentativci ostvarili veliki rezultat.

– Odigrali smo kvalifikacije na vrhunskom nivou. U prvom susretu s Gruzijom smo bili malo umorni od puta, ali sreća nas je pogledala i ta tri boda su nam otvorila vrata za plasman na EP. Drugi meč sa Italijom smo odradili taktički zrelo i disciplinovanom igrom smo došli do pobjede. Protiv Rusije nismo dobro otvorili utakmicu i na kraju smo izgubili, što ipak nije utjecalo na plasman za EURO – rekao je Ratković.

U izjavi za zvanični portal Nogometnog saveza BiH, Ratković ističe da s nestrpljenjem očekuje žrijeb nakon kojeg će BiH saznati imena protivnika na prvenstvu ”starog kontinenta”.

– Uspjeh koji smo napravili je veoma bitan za BiH, Savez, igrače koji će imati priliku da se pokažu na velikoj sceni, ali i za nas trenere. Čekamo žrijebanje grupa koje će biti održano osmog aprila. Kada saznamo imena protivnika analiziraćemo ih, gledati njihove utakmice i spremiti se za veliko takmičenje – dodao je pomoćni trener.

Ratković smatra da je selekcija BiH sposobna da napravi veliki rezultat, te da se može nositi sa svim protivnicima, što su pokazale utakmice protiv Italije i Rusije.

– Utakmice s Italijom i Rusijom nam daju za pravo da se nadamo dobrom rezultatu i na EP, jer ekipe tog ranga će nas i čekati u Azerbejdžanu. Na nama je da se što bolje spremimo, a siguran sam da ako svi igrači budu zdravi i na raspolaganju možemo napraviti dobar rezultat. U svakom slučaju idemo na EURO da se nadigravamo, nećemo nikome biti lak zalogaj – zaključio je Ratković.