Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Portugalac skup svima

Razlog je samo jedan: Ronalda niko ne želi!?

ronaldo

Za 36-godišnjaka s Madeire svima je nekako previše izdvojiti bezmalo tridesetak miliona eura koliko sada na godišnjoj razini zarađuje u Juventusu

Niko ne želi Cristiana Ronalda? Ma, nemoguće! Pa čovjek je u karijeri postao najbolji strijelac u istoriji nogometa, golove zabija kao na tekućoj vrpci… Reći će mnogi, to je neka zabuna. Ali, ako je suditi po pisanju talijanskog Corriere Torina, zaista, niti jedan klub na svijetu ovoga trenutka nema u planu dovođenje iskusnog Portugalca.

Za 36-godišnjaka s Madeire svima je nekako previše izdvojiti bezmalo tridesetak miliona eura koliko sada na godišnjoj razini zarađuje u Juventusu. Tamo mu je godišnji prihod oko 31 miliona eura, a za taj se novac može kupiti mnogo mlađe i dugotrajnije pojačanje. Juventus tako još uvijek nije dobio nikakav upit za svog najvrijednijeg igrača, ali još je rano, tješe se iz Torina.

Ronaldov ugovor s Juventusom ističe u junu 2022. godine pa je sada sasvim izvjesno da će ostati u Torinu i sljedeće sezone. Ali, to bi značilo da će ga se za dvije sezone moći dovesti bez odštete. Naravno, Juve je već isplatio njegov transfer kroz prodaje dresova i ostalih suvenira te sponzorskih ugovora.