Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Razlog Radovićeve smjene: Nije slušao članove Uprave

radovic

Dragan Radović od danas nije trener Olimpica, nakon što mu je rukovodstvo kluba uručilo otkaz. On je nekoliko sati nakon što mu je otkaz uručen izjavio da je do toga došlo zbog loše saradnje sa klupskim čelnicima, upirući prstom u direktora Hamdu Spahića.

“Direktor Spahić mi je kazao da ne možemo dalje sarađivati. Pitao sam koji su razlozi otkaza, da li rezultati ili nešto drugo, na što mi je odgovorio da je Uprava zadovoljna rezultatima i radom. On želi krojiti spisak igrača koji će igrati, a ja sam rekao da to neću dozvoliti. Kod mene igraju najbolji”, rekao je Radović.

Olimpic se nalazi na pretposljednjoj poziciji na tabeli sa svega devet bodova, a u narednom kolu gostuje u Zenici kod pretposljednjeg Čelika. Još uvijek nije poznato ko će biti novi trener tima s Otoke, a Radović ističe da zasad nema planova.

Trenersku palicu mogao bi ponovo preuzeti Faik Kolar. Olimpic je inače i u velikim finansijskim problemima i prijeti mu stečaj. Uplitanje čelnika kluba u rad trenera godinama je svakodnevnica u brojnim bh. klubovima.