Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

FK Sarajevo reagovalo na odluku suda u Splitu: Sramota radi ugašenog života

16/09/2017

Svakog zaljubljenika u Fudbalski klub Sarajevo, sportskog radnika, građanina Sarajeva i cijele Bosne i Hercegovine, zapravo svakog normalnog i moralnog čovjeka, zatekla je informacija o odluci Županijskog odvjetništva u Splitu, koje je izmijenilo optužnicu za Olivera Knezovića te se on više ne tereti za ubistvo Vedrana Puljića i ranjavanje još šestorice naših navijača, kaže se u saopštenju FK Sarajevo kojeg prenosimo u cjelosti.

S obzirom na promjenu optužnice, Knezović se sada tereti za pokušaj ubistva te za opće opasnu radnju, čime se događaji iz oktobra 2009. godine izvrću i ne prikazuju u svom istinitom svjetlu.

Gotovo osam godina nakon nemilih događaja ispred stadiona “Pecara” u Širokom Brijegu, pravda još uvijek nije stigla ubicu i druge osobe, koji su koristili oružje u napadu na navijače našeg kluba i ovim putem Fudbalski klub Sarajevo ističe svoju duboku razočaranost u promjenu optužnice, koja očito za cilj ima trajno zataškavanje i prikrivanje istine iz Širokog Brijega.

Velika je sramota pravnog sistema i društva da ubica jednog mladog života i skoro osam godina nakon tog stravičnog čina, još uvijek nije procesuiran i kažnjen.

Umjesto da “pravna država” koristi svoje mehanizme, a sudstvo rješava slučajeve i stane u zaštitu građana ove države, mi iz godine u godinu gledamo scene poput bijega osumnjičenog iz pritvora, nepojavljivanja na ročištima, premještanja slučaja u drugu državu, te iznova svjedočimo ogromnom nacionalističkom i fašističkom navijanju punom mržnje i svega onoga što svoje mjesto treba vidjeti u popravnim domovima i zatvorima, a ne na fudbalskim stadionima.

Fudbalski klub Sarajevo stoji uz svoje navijače u višegodišnjim traganjima za pravednim sudskim postupkom i konačnom prikazivanju istine o dešavanjima iz oktobra 2009. godine. Klub će od ostvarenih prihoda od predstojeće dvije domaće utakmice protiv Širokog Brijega (16.9.) i Krupe (01.10.) usmjeriti finansijska sredstva ka finansiranju postupka suđenja u ovom slučaju.

Po 1 KM od svake prodate ulaznice sa današnje utakmice te kompletan prihod ostvaren od prodaje ulaznica na domaćoj utakmici protiv Krupe, bit će umjeren ka finansiranju suđenja. Fudbalski klub Sarajevo apeluje na nadležne organe da urade sve što je u njihovoj nadležnosti i moći da pravda stigne ubicu Vedrana Puljića.

Današnja utakmica protiv Širokog Brijega, koja se igra na Koševu sa početkom u 19 sati, derbi je ovog premijerligaškog kola i uz podršku navijača, vjerujemo u pobjedu izabranika Husrefa Musemića. Pravna bitka treba ostati u sudnici i nipošto ne smijemo dozvoliti da nemile scene i nasilje budu dio bh. fudbala, piše o saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.