Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Reakcija Kloppa nakon poraza Liverpoola od Zvezde

klopp bg

Imali smo nekoliko loših situacija, ali i šansi, bili smo vrlo dominantni u drugom poluvremenu, rekao je Klopp

Crvena zvezda večeras je senzacionalno slavila protiv Liverpoola u Beogradu rezultatom 2:0 u sklopu 4. kola Lige prvaka.

Engleski novinar pitao je trenera Jurgena Kloppa može li otkriti što se tačno dogodilo da je Liverpool igrao loše, koristeći pritom englesku frazu “uprijeti prstom u to”.

“Imam samo deset prstiju. Sturridge je promašio prvu šansu, a svaki gol u ovakvoj utakmici vodi u posebnom smjeru. Radili smo previše prekida, a drugi gol je došao niotkuda. To nije dobro u ovakvoj atmosferi i u ovakvoj utakmici, jer onda morate igrati u negativnoj atmosferi”, rekao je Nijemac pa nastavio:

Čestitke pobjedniku

“Imali smo nekoliko loših situacija, ali i šansi, bili smo vrlo dominantni u drugom poluvremenu. Imali smo skoro pa sve šanse, ali najveće su bile u posljednje dvije-tri minute. Moramo čestitati protivniku na pobjedi, zaslužili su. Zvezda je uzela tri boda, mi nismo dobili ništa”, kazao je Klopp.

Puno se pričalo i pisalo o atmosferi prije utakmice. Je li ona utjecala na vaše igrače?

“Ne znam. Bila je to dobra nogometna atmosfera, nije bila takva da se nije moglo igrati. Nitko se nije bojao. Bilo je glasno. Ne znam, buka nije problem, ali atmosfera u cijelom klubu… Mogli smo osjetiti to sve do svlačionice, bili su svi u jako pozitivnoj atmosferi, a mi u suprotnoj.”

Nije nam bilo lako, stvari nisu išle u željenom smjeru. Nažalost, vidjeli smo nekoliko ovakvih utakmica. Teško je pronaći ‘mojo’ poslije ovoga, jer to treba doći prirodnim putem”, kazao je Klopp.

Krenuli dobro, ali…

Je li vas Zvezda nečim iznenadila?

“Nismo iznenađeni. Slično je bilo i u prvoj utakmici, ali tamo smo igrali bolje i davali golove, a danas smo Zvezdi olakšali utakmicu. Ovdje smo krenuli dobro, ali smo izgubili”, objasnio je njemački strateg.

Sipao je komplimente i na račun Zvezdinog heroja u Beogradu Milana Pavkova.

“Sigurno nisam očekivao da će zabiti dva gola. On je promijenio utakmicu u Salzburgu i znao sam da će i sada biti tako. Kada smo vidjeli da će igrati, znali smo da će biti drugačije, jer on je gol-igrač i znali smo da će promijeniti igru Zvezde. Mislim da je drugim golom iznenadio i sam sebe. Igrao je zaista dobro”, rekao je Klopp.

Poslije Napolija i Beograda, može li se reći da Liverpool ima problema u utakmicama izvan Anfielda?

“Nešto nam je nedostajalo u igri, napravili smo nekoliko izmjena. To nije problem, ali moramo brzo promijeniti stvari jer putujemo u Pariz za 15 dana. Rano je govoriti o tome da imamo problem izvan domaćeg terena, ali to je nešto na što ćemo obratiti pažnju i o čemu moramo razgovarati”, zaokružio je Klopp.