Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reakcije na žrijeb Lige prvaka: Nedved zadovoljan, Milik oduševljen

liga prvaka

Osmina finala Lige prvaka donosi dva velika derbija, Barcelona će igrati sa PSG-om, dok će rival Bayernu opet biti Arsenal

Branilac titule Real Madrid će u prvoj rundi nokaut faze igrati sa Napolijem, dok će zanimljivo biti u duelu Borussije Dortmund i Benfice.

Manchester City je imao povoljan žrijeb, izvukao je Monaco, Juventus je takođe imao sreće jer ga čeka Porto, povoljno je prošao i Atletico Madrid sa Bayerom iz Leverkusena, dok će u četvrfinale proći još Leicester City ili Sevilla.

Arsenal jw na svom službenom Twitter profilu stavio je efektnu fotografiju zagrljaja Thomasa Mullera, zvijezde Bavaraca i Mesuta Ozila, igrača Arsenala u dresu Elfa.

Predstavnik Juventusa legendarni Pavel Nedved nakon što je Stara dama dobila Porto izjavio je:

”Bit će teško. Igraju se dvije utakmice i ako ne ostavimo srce na terenu ispast ćemo. To je Liga prvaka. Više nema laganih mečeva”.

Legenda Bayerna i njemačkog nogometa Lothar Matthaus kazao je da je ždrijeb za sva tri njemačka kluba izuzetno težak.

Dok je napadač Bavaraca Robert Lewandowski poprilično zadovoljan ždrijebom i na svom Twitter profilu napisao je kako se moraju dobro spremiti za dvije velike utakmice s Arsenalom.

Arkadiusz Milik, zvijezda Napolija odmah nakon ždrijeba izjavio je da nogomet igra upravo za ovakve trenutke i da jedva čeka Real, a slično misli i golman Leicestera Kasper Schmeichel.