Real došao do 11. titule Lige prvaka

20160528_2_16955667_10541457_Web

Real Madrid je osvojio novu, 11. titulu Lige prvaka nakon pobjede protiv gradskog rivala Atletica večeras u velikom finalu odigranom na stadionu San Siro/Giuseppe Meazza u Milanu, javlja Anadolu Agency (AA).

Real je bolje otvorio utakmicu i nakon početne terenske inicijative su već u 6. minuti stvorili veliku priliku. Casemiro je skrenuo centaršut Balea, ali je Oblak sjajno intervenisao i spasio svoju mrežu,

U 15. minuti utakmice Slovenac je morao poslati loptu na centar. Iz slične situacije, ali s druge strane, Kroos je centrirao, a loptu je u mrežu proslijedio Sergio Ramos. Gol je postignut iz vrlo sumnjive pozicije što je izazvalo debatu o tome da li je pomoćni sudija pomogao Realu da povede.

Ne baš blistavo prvo poluvrijeme zatvorio je Griezmann šutem sa 17 metara. Lopta je otišla pored desne stative Navasovog gola.

U drugoj minuti nastavka engleski sudija Mark Clattenburg pokazao je na bijelu tačku šesnaesterca Reala. Pepe je srušio Torresa, a odgovornost na sebe preuzeo je Griezmann. Snažan šut po sredini završio je na prečki pa će Atletico morati tražiti novu priliku za izjednačenje rezultata.

Atletico je nastavio s napadima i u 55. i 59. minuti je napravio dvije dobre šanse. Prvo je Savić nakon gužve u šesnaestercu poslao loptu tik pored stative gola Rela, a potom je Niguez šutirao, ali bez uspjeha.


Između 70. i 80. minute utakmice, publika u Milanu i kraj malih ekrana gledala je najbolji period utakmice. Real je preko Benzeme imao veliku šansu, ali je Oblak ponovo dobro intervenisao. Zatim su Ronaldo i Lucas imali svoje šanse, ali opet bez promjene.

Promašaje Reala je u 78. minuti kaznio Carrasco koji je zakucao loptu nakon ubacivanja Frana s desnog krila.

Clattenburg je utakmicu produžio tri minute koje nisu donijelu promjenu rezultata pa je utakmica otišla u produžetke.

20160528_2_16956212_10542927_Web

Ni nakon dodatnih 30 minuta nijedna ekipa nije uspjela postići gol i riješiti utakmicu prije penala.

Nakon izvođenja jedanaesteraca uspješniji su bili igrači Reala koji su pogodili svaki šut, a jedini penal je promašio Juan Fran iz Atletica.