Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Real je šampion Evrope treći put zaredom (VIDEO)

real liverpool

Fudbaleri Real Madrida trijumfom 3:1 (0:0) nad Liverpoolom večeras u Kijevu postali su prvi klub na planeti koji su tri puta uzastopno uzeli titulu šampiona Evrope, a 13. ukupno u istoriji kluba, javlja Anadolu Agency (AA).

Finale Lige šampiona, igrano na Olimpijskom stadionu u Kijevu, riješeno je u drugom poluvremenu.

Prvi dio igre okončane je bez golova, a obilježila ga je povreda ramena Mohameda Salaha, najboljeg strijelca Liverpoola, koji je zbog toga morao napustiti igru u 31. minuti.

U nastavku tragičar “redsa“ bio je golman Loris Karius, koji je s dvije kardinalne greške poklonio pobjedu “kraljevskom klubu“.

Prvo je u pokušaju da rukom doda loptu saigraču pogodio Karima Benzemu, nakon čega je završila u mreži za vodstvo Reala 1:0 u 51. minuti.

Samo četiri minuta kasnije Liverpool se vraća u utakmicu.

Nakon ubačaja iz kornera Dejan Lovren, glavom spušta loptu na peterac, na nju natrčava Saido Mane i šalje je iza leđa Keylora Navasa.

Ključni potez utakmice napravio je Zinedine Zidane kada je u 61. minuti u igru uveo Garetha Balea. Velšanin je već u 63. minuti “makazicama” s petnaestak metara postigao jedan od najljepših golova u karijeri, a zatim je u 83. minuti ovjerio pobjedu Reala.

Šutirao je s dvadesetak metara, a lopta je kroz ruke Kariusa pronašla put do mreže za konačnih 3:1.

Kraj u Krijevu. Real je šampion Evrope. Real Madrid – Liverpool 3:1.

Real pred osvajanjem cetvrte titule prvaka Evrope u zadnje cetiri godine. Trece uzastopne.

83.min… Goooool.Bale je zapecatio sudbinu Liverpoola. S 30tak metara je pogodio uz katastrofalnu reakciju Kariusa. Real vodi 3:1.


82.min… Milner izlazi,u igri je Emre Can…

74.min… Kakva je šansa za Real! Cristiano Ronaldo je u šesnaestercu primio odličan pas i pucao, ali je odbrambeni igrač klizećim startom blokirao šut, i lopta je otišla u korner.

Pogledajte reakciju Zidanea nakon što je Bale maestralno pogodio…

63.min… Goooool. Zidane je prije tri minuta u igru ubacio igrača koji je upravo zabio možda i gol sezone.Gareth Bale. Makazice. Real vodi 2:1.

60.min… Isco nakon dvije odlične prilike na startu drugog dijela ide van, Zidane u igru šalje Balea…

55.min… Goooool. Sadio Mane pogodio je za 1:1

50.min… Goooool Real vodi golom Benzeme. Katastrofalna greška Kariusa.

48.min… Isco pogadja precku…

Kraj prvog dijela u Kijevu. Real Madrid – Liverpool 0:0. Liverpool od 30. minuta igra bez Salaha, koji je morao van zbog ozljede, a Real od 36. minute bez Carvajala, koji se također ozlijedio…

45.min… Mažić pokazao da će se igrati tri minuta nadokande…

43.min… Benzema trese mrežu Liverpoola, nakon što je Karius sjajno odbranio udarac Ronalda, ali linijsi sudac signalizira ofsajd… I Ronaldo je bio u ofsajdu…

36.min… Još jedan igrač ide van zbog ozljede, ovaj put u ekipi Reala. Carvajal ne može nastaviti, umjesto njega ulazi Nacho…

31.min… Salaha je zamijenio je Adam Lallana…

30.min… Šok za Liverpool, Mohamed Salah, najbolji igrač Redsa mora van igre. Zbog ozljede koju je zaradio u deulu sa Sergiom Ramosom. Suze u očima Salaha…

23.min… Trent Alexander-Arnold je došao do odbijene lopte u šesnaestercu Reala, lijepo ju je smirio i opalio u lijevu stranu gola, ali je Keylor Navas to odlično odbranio…

16.min… Prva opasnija situacija pred golom Liverpoola, Ronaldo je pokušao iskosa, ali lopta ide preko gola…

10.min… Nema promjene rezultata, niti opasnijih situacija pred golom oba tima…

1.min… Počelo je finale u Kijevu…

Himnu lige prvaka izveli su “2Cellos”…

Madridski Real i Liverpool od 20.45 u Kijevu igraju finale Lige prvaka.

Real će u kijevskom finalu zaigrati u istom sastavu koji je prije godinu dana u Cardiffu osvojio naslov pobjedom (3:1) nad Juventusom: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Casemiro, Modrić, Kroos, Isco – Ronaldo, Benzema.

S druge strane, u startnoj postavi Liverpoola neće biti niti jedan igrač koji ikada ranije zaigrao u finalu Lige prvaka.

Jurgen Klopp se odlučio od prve minute na teren poslati sljedeći sastav: Karius; Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson; Milner, Wijnaldum, Mané, Salah; Firmino.