Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

La Liga

Real Madrid bolji od Barcelone u El Clasicu

real barca

Real je ovom pobjedom preskočio Barcelonu na tabeli i izjednačio se s prvoplasiranim Atletico Madridom

Real Madrid pobijedio je Barcelonu u El Clasicu s 2:1. Golove za Real postigli su Karim Benzema i Toni Kroos, a jedini pogodak Barcelone zabio je Oscar Mingueza.

Barcelona je bolje otvorila susret i dominirala posjedom u prvih deset minuta, a uspjela je nanizati i nekoliko prilika u kojima je nedostajalo mirnoće u završnici.

Najbolju priliku Barcelona je imala u 10. minuti susreta. Messi je proigrao Jordija Albu na lijevom rubu kaznenog prostora Reala, a bočni igrač Barcelone centrirao je na pet metara od gola. Tamo je Courtois bio spreman i odbio loptu ispred Dembelea.

Četiri minute kasnije Benzema je zabio spektakularan pogodak. Lucas Vasquez ubacio je s desne strane na peterac Barcelone, a tamo je bio Benzema koji je petom majstorski zabio za vodstvo.

Francuz je strijelac sedmu utakmicu u nizu te postao tek četvrti igrač Reala u ovom stoljeću koji je to uspio nakon Ruuda van Nistelrooya, Cristiana Ronalda i Garetha Balea.

Nakon novih 14 minuta, ponovno je pao gol za Real. Toni Kroos zapucao je slobodni udarac s ruba kaznenog prostora, lopta se odbila od Sergina Desta u živom zidu i otišla u gol. S linije ju je pokušao izbaciti Jordi Alba, ali on ju je samo okrznuo glavom pa je bez prepreke prošla u gol.

U 34. minuti Real je ponovno bio u šansi. Luka Modrić sjajnom loptom gurnuo je Viniciusa u kontranapad, a Brazilac je dodavanjem pronašao Valverdea na drugoj strani. Urugvajac je pucao i pogodio stativu, a nakon njega je s ruba kaznenog prostora tukao Vasquez kojem je Ter Stegen odbranio udarac. Nakon toga utakmica je mirovala do kraja prvog dijela.

U drugi dio ponovno je bolje ušla Barcelona koja je uspjela smanjiti prednost Reala već nakon 15 minuta utakmice. Oscar Mingueza zabio je svoj drugi gol u La Ligi nakon ubačaja Jordija Albe. Griezmann je sjajno propustio loptu, a Mingueza je pospremio u mrežu.

Drugo poluvrijeme susreta osim sjajnih prilika i pogodaka obilježila je i kiša koja je jako padala i stvarala velike probleme nogometašima obje ekipe.

Barcelona je nakon svog gola nastavila s dominacijom, ali i Real je imao nekoliko jako opasnih prilika iz kontranapada, ali sve do zadnjih desetak minuta susreta nije bilo većih prilika.

Real je ovom pobjedom preskočio Barcelonu na tabeli i izjednačio se s prvoplasiranim Atletico Madridom. Ekipa Diega Simeonea ima bolju gol razliku pa zbog nje i dalje drži vrh, a ima i utakmicu manje koju igra sutra protiv Betisa.