Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Real Madrid nakon produžetaka izbacio Bayern, hat-trick Ronalda

real madrid bayern1

Real Madrid je prošao u polufinale Lige prvaka novom pobjedom nad Bayernom od 4:2, ukupnim rezultatom 6-3.

Do danas, Nijemci su u posljednjih 11 evropskih okršaja protiv Španaca ispadali, tradicija se nastavila i danas.

Unatoč majstorijama Portugalca Cristiana Ronalda koji je postigao hat-trick, govorit će se o suđenju Mađara Viktora Kassaija koji je kod Realovog izjednačujućeg gola za 2:2 propustio svirati čisti ofsajd!

Bila je to utakmica izuzetnog tempa gdje je bilo pravo čudo kako je prvo poluvrijeme završilo bez golova. Ubitačan tempo, kvalitetne kontre i tehnički sjajan nogomet viđen je od obje ekipe i moralo je negdje ‘puknuti’. Bilo je to u drugom poluvremenu.

Bayern je počeo bolje. Prvo je Marcelo spasio siguran gol uklizavanjem, a nedugo potom Robben je izborio penal na faul Casemira kojeg Lewandowski zabija za 0:1. Nastavljaju gosti s dominacijom, ali Real se vraća preko Ronalda na asistenciju Casemira. Bernabeu se smirio, no uskoro je opet nastala panika. Nije prošlo niti pune dvije minute, Ramos je utrpao loptu u svoju mrežu u stotom nastupu u Ligi prvaka.

Ključan trenutak koji je izbacio Nijemce iz ravnoteže dogodio se u 84. minuti. Arturo Vidal zaradio je drugi žuti karton pa je morao napustiti teren prije vremena. Bayern je u produžetke krenuo ranjen i istrošen, dok su Španci ubacili u brzinu više.

Pogreška Kassaija iz 104. minute sve je prelomila. Ronaldo je zabio, ali to je bilo iz ofsajda.  Ramos mu je ubacio, Portugalac primio na prsa i pogodio za 2:2.
I tu je krenuo potpuni slom gostiju. Pet minuta poslije, Marcelo je povukao sjajnu kontru i namjestio šansu Portugalcu koji to nikako nije mogao promašiti. Hat- trick Ronalda! Potvrdu pomalo nezasluženog potopa minhenskog diva ispisao je Marco Asensio u 111. minuti.

Otvorili su se Nijemci, pa ostali bez snage. Stigao je Asensio u šansu, izbio po desnoj strani i lijepo to plasirao u mrežu Manuela Neuera za 4:2.

Real je tako stigao do sedmog uzastopnog polufinala Lige prvaka što je najviše od jedne ekipe u historiji, a Ronaldo je prvi igrač koji je dao 100 golova u Ligi prvaka.

Također, Ronaldo je dokazao da mu je Bayern mušterija. Zabio im je osam komada u Ligi prvaka. Jedino Messi protiv jedne ekipe ima više. Njegovi ‘miljenici’ su iz Londona, Arsenal.