Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pobijedili city

Real Madrid nakon senzacionalnog preokreta u finalu Liga prvaka

benzema

Nevjerovatan meč odigran je na Santiago Bernabeu, a Real Madrid će u finale protiv Liverpoola

Real Madrid je u nevjerovatnom meču, koji će vjerovatno dobiti etiketu epskog obračuna, savladao Manchester City i plasirao se u veliko finale Lige prvaka.

Podsjetimo, engleski tim pobijedio je u prvom meču sa 4:3.

Već u osmoj minuti zaiskrilo je na terenu. Ali ne baš na lijep način. Laporte je ošamario Modrića, a hrvatski fudbaler je uzvratio. Laporte se bacio na travu tražeći od sudije da pokaže crveni karton Modriću, dok je Walker odvukao bijesnog vezistu Reala. Na kraju su obojica zaradila samo opomene.

Sjajnu priliku imao je City u 20. minuti. Bernardo Silva je šutirao sa svega sedam metara, ali sjajno je intervenisao Courtois i sačuvao svoju mrežu.

Početkom drugog poluvrema velika šansa za Real. Sjajna akcija odmah nakon izvođenja centra, Carvajal je ubacio za Viniciusa koji je ostao sam kao duh na drugoj stativi, ali je promašio cijeli gol.

Ipak su gosti bili ti koji su poveli u Madridu. Gundogan je dodao Bernardu Silvi, koji je izvrsno i brzo povukao napad, a zatim dodao Riyadu Mahrezu na desnu stranu. Alžirac je šutirao iz prve i svladao Courtoisa udarcem u bliži kut.

I kada se činilo da će tim Pepa Guardiole ostvariti i drugu pobjedu u polufinalu, uslijedio je šok. Odnosno, dva šoka.

Rodrygo je u 90. minuti na sjajnu asistenciju Benzeme izjednačio na 1:1, a isti igrač samo minut kasnije poentirao glavom za 2:1! Kakva ludnica! Tim rezultatom zaključen je regularni dio susreta, koji je otišao u produžetke.

Već na početku nastavka dosuđen je penal za Kraljevski klub, neoprezni Ruben Dias srušio je Karima Benzemu u šesanestercu. Upravo je fantastični francuski napadač bio egzekutor najstrože kazne – 3:1 za Real.

Manchester City je zatim imao nekoliko pristojnih šansi da smanji prednost domaćina i barem izbori jedanaesterce, ali to se nije desilo…

Liverpool čeka Real u velikom finalu, koje se igra 28. maja u Parizu.