Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

La Liga

Real Madrid slavio nakon preokreta, zvižduci za Garetha Balea

bale osmijeh (1)

Real trenutno zauzima 2. poziciju sa 28 bodova, koliko ima i lider Barcelona

Real Madrid je u okviru 14. kola La Lige na svome Santiago Bernabeuu nakon preokreta slavio protiv Real Sociedada rezultatom 3:1, javlja Anadolu Agency (AA).

Gosti su poveli već u 2. minuti golom Williana Josea, što je bio pravi šok za domaće navijače.

Ipak, Real je uspio izjednačiti u 37. minuti pogotkom Karima Benzeme koji je odlično pogodio na asistenciju Luke Modrića, a ovo je bio i rezultat prvog dijela igre.

Real je u drugo poluvrijeme ušao silovito pa je već u 47. minuti poveo sa 2:1 golom Federica Valverdea, a asistent je ponovo bio Modrić.

Modrić je u 74. na sjajnu asistenciju Benzeme pogodio za 3:1.

Do kraja meča je bilo još nekoliko odličnih prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao pa je domaća ekipa upisala važnu pobjedu pred svojim navijačima.

Još jednom se pokazalo da je Gareth Bale u velikoj nemilosti navijača Real Madrida. Naime, u 66. minuti, dok je ulazio u igru umjesto Rodryga, zviždao mu je gotovo cijeli stadion. Bale je protiv sebe okrenuo i navijače koji su ga do sada podržavali, a sve zbog poruke nakon meča Vels – Mađarska kojom je Real Madrid stavio na treće mjesto prioriteta, iza reprezentacije i rekreativnog igranja golfa.

Real trenutno zauzima 2. poziciju sa 28 bodova, koliko ima i lider Barcelona. Treći je Atletico Madrid sa 25, a prate ih Sevilla sa 24, Real Sociedad 23 i Granada sa 21 osvojenim bodom.