Real Madrid u finalu Lige prvaka

real bayern1
Foto: Anadolija

Nogometaši Reala prvi su finalisti Lige prvaka.

Real je večeras u Madridu, u uzvratnom susretu polufinala elitnog evropskog klupskog takmičenja remizirao s Bayernom 2:2, ali je u finale prošao zahvaljujući pobjedi u prvom meču u Münchenu (2:1).

Real je u odličnoj nogometnoj predstavi uspio sačuvati prednost iz prvog meča, iako je bavarski tim i ovaj put bio bliže pobjedi. Bayern je napadao tokom svih 90 minuta i imao mnogo više prilika, ali su greške u odbrani Nijemce koštale eliminacije.

Utakmica je počela idealno za bavarski tim, koji je već u 3. minuti poveo preko Kimmicha koji je drugi put u dva meča zatresao mrežu Madriđana.

Nakon postignutog gola nastavili su se napadi Bayerna, ali je odbrana Reala nekako uspijevala da sačuva svoj gol. U jeku napada njemačkog tima Real dolazi do izjednačenja. Benzema je “zaboravljen” na desnoj stativi i koristi dobar centaršut Marcela te s par metara šalje loptu u gol.

U nastavku utakmice viđena je velika borba igrača obje ekipe, a gosti su bili nešto opasniji, no bez konkretne završnice.

Na početku drugog poluvremena Benzema je iskoristio katastrofalnu grešku golmana Bayerna Ulreicha i svojim drugim golom donio preokret.

Ipak, Bayern se nije predavao i još silovitije je krenuo u napad te preko bivšeg igrača Reala Rodrigueza u 63. minuti dolazi do izjednačenja.

No, iako je ostalo dovoljno vremena Bavarci nisu uspjeli krunisati terensku inicijativu i doći do trećeg pogotka koji bi ih odveo u finale.

Tako će Real imati priliku da 26. maja u Kijevu drugi put zaredom odbrani naslov u Ligi prvaka, a ime protivnika će saznati u srijedu nakon susreta između Rome i Liverpoola. Prvi susret u Liverpoolu završen je pobjedom engleskog tima 5:2.

http://www.dailymotion.com/video/x6iqhya