"sve je dogovoreno"

Real Madrid uzima Davida Alabu, u Bayernu su bijesni

Austrijanac je odbio već nekoliko Bayernovih ponuda za novi ugovor, a prvim danom nove godine ušao je u zadnjih šest mjeseci ugovora i može pregovarati s kim želi

Real Madrid trebao bi uskoro objaviti da je sve dogovorio s Davidom Alabom, objavila je Marca na današnjoj naslovnici.

Informaciju je objavio i poznati italijanski novinar Fabrizio Romano koji je na Twitteru napisao da će se Austrijanac i Real uskoro definitivno dogovoriti i da je to riješena stvar.

Zinedine Zidane već duže vrijeme želi pojačati konkurenciju u odbrani, ali samo iskusnim igračem kao što je Alaba. Austrijanac je odbio već nekoliko Bayernovih ponuda za novi ugovor, a prvim danom nove godine ušao je u zadnjih šest mjeseci ugovora i može pregovarati s kim želi.

U igri je navodno bio i Manchester United, ali po njihovom mišljenju Alaba je previše tražio pa je Real ostao jedini ozbiljan kandidat. Alaba bi trebao potpisati ugovor na četiri godine uz plaću od deset miliona eura po sezoni. Bayern je navodno bijesan zbog ovakvog ishoda jer osjeća da ga je izigrao igrač koji je u Münchenu od 2008. godine, kad je kao 16-godišnjak došao iz bečke Austrije.

Alaba je navodno od Bayerna tražio plaću od čak 20 miliona eura, što Nijemcima nije padalo na pamet platiti, pregovori su se rastegnuli i Alaba ih je na kraju odvukao do kraja ugovora, zbog čega će ga Bayern sad izgubiti bez odštete.

Alaba je u karijeri odigrao 404 utakmice za Bayern, a zabio je čak 32 gola uz 49 asistencija. Najčešće je igrao na lijevom boku, ali zadnjih nekoliko sezona uglavnom igra stopera.