Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Real ponovo obara rekord, Zidane želi Pogbu

pogba

Juventus je početkom vijeka prodao Zinedina Zidanae Realu za oko 75 miliona eura, u pitanju je bio svhetski rekord.

Florentino Perez ga je još nekoliko puta rušio, prije Zidana sa Figom, poslije Francuza prvo sa Ronaldom, pa Baleom.

Da li je spreman za novi rekord?

Za nekoliko dana sprema se samit između Reala i Juventusa, iako veliki rivali na terenu, dva kluba imaju prijateljske odnose i često sarađuju na transfer pijaci.

Nekoliko tema biće na stolu.

Prva je Alvaro Morata koga Real želi da vrati, imaju klauzulu od 30 miliona (Juve im je platio 20) koju namjeravaju da iskoriste i preprodaju Španca. Ali, Juventus se nada će uspjeti da ubijedi Pereza da ostavi Moratu u Torinu.

Druga meta je Kovačić, Juventus bi Hrvata na pozajmicu sa pravom otkupa od 20 miliona eira, pet manje nego što traži Real. Mladog igrača želi i Milan, ali Juve je u prednosti, oni žele da završe posao prije nego što “Rossoneri” zbog pregovora o prodaju kluba i pomisle na prelazni rok.

Juventus bi tako riješio pitanje plejmejkera jer Roma ne odustaje od zahtijeva da za Pjanića bude plaćena klauzula od 38 miliona.

Ali, ono što se očekuje bi moglo da bude zemljotres za transfer pijacu.

Naime, Zidane insistira da Perez ne kupuje u prelaznom roku, da zadrži sadašnji tim, a jedino pojačanje koje bi po njemu unaprijedilo Real je Pogba. Zizou smatra da bi zemljak odveo Real na novi nivo, pa nije nemoguće, kako piše “Corriere dello Sport” da Perez ponudi 120 miliona eura.

To je cijena sjajnog veziste, tu ni Juve ne bi mogao ništa osim da prihvati, ali Italijani ne žele kusur u igračima već samo novac. Ne zna se ni stav Pogbe, on nije posebno raspoložen da ide iz Juventusa, ali tu je Raiola koji bi mogao da ga pogura u pravcu ovog transfera.

Real ima novca za ovako nešto, tim prije što bez problema može da proda Isca ili Rodrigueza i na taj način skupi još novca za svjetski rekord, transfer Pola Pogbe.