Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

La Liga

Real se provukao kroz “iglene uši” protiv imenjaka iz Valladolida

Vinicius Junior

Pobjedu je osigurao kapiten Sergio Ramos iz penala u 88. minuti, koji je skrivio stoper gostiju Calero nad Benzemom

Nakon pet utakmica u nizu bez pobjede madridski Real je napokon prekinuo crni niz u La ligi, te u 11. kolu na prvenstvenom debiju novog trenera Santiaga Solarija uz dosta muke pobijedio Real Valladolid.

Gosti, čiji je vlasnik slavni Brazilac Ronaldo i bivši igrač Reala posmatrao utakmicu s tribina Santiago Bernabeua, odigrali su jako dobro i napadački.

Real nije oduševio, naprotiv. Da je bilo malo sreće Valladolid bi vrlo vjerovatno pobijedio u Madridu. Prvo je Ruben Alcaraz u 58. s poludistance iz prve opalio i pogodio prečku, koju je zatresao i Toni u 66. minuti također udarcem iz daljine.

Real je preživio, a do vodstva ga je pogurao mladi Brazilac Vinicius Junior, koji je u 83. minuti odlično prošao s lijeve strane u šesnaesterac pored tri protivnička igrača, a onda doslovce pogodio Kika od kojeg se lopta odbila u gol.

Pobjedu je osigurao kapiten Sergio Ramos iz penala u 88. minuti, koji je skrivio stoper gostiju Calero nad Benzemom. Ramos je namjestio loptu i popularnom panenkom postavio konačnih 2:0 i prekinuo serije loših rezultata aktualnog evropskog prvaka.