Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Real sjajnom gestom pokazao poštovanje prema Liverpoolu nakon utakmice

Real Madrid vs Liverpool round of 16 match day 2 Champions League
foto: real madrid

Engleski mediji oduševljeni su onim što se dogodilo nakon utakmice

Real Madrid je i u drugoj utakmici osmine finala Lige prvaka bio bolji od Liverpoola i izborio je mjesto među posljednjih osam timova u takmičenju.

Nakon 5:2 na Anfieldu u prvom susretu, pobjedu 1:0 na uzvratu u Madridu Real je izborio golom koji je postigao Karim Benzema u 78. minuti.

Engleski mediji oduševljeni su onim što se dogodilo nakon utakmice. Umjesto Realove himne kroz zvučnike na stadionu zasvirala je Liverpoolova, a scene nakon posljednjeg sudijskog zvižduka pokazivale su navijače domaće i gostujuće momčadi kako pjevaju You'll never walk alone.

Real se puštanjem Liverpoolove himne odužio engleskom klubu na gesti iz prve utakmice, kada je na Anfieldu odana počast Amanciju Amaru. Počasni predsjednik Reala preminuo je na dan odigravanja utakmice u Liverpoolu. Real je uzvratio gestom koju je trener Liverpoola Jürgen Klopp ovako prokomentirao: ”YNWA na Bernabeu? To je vrlo lijepa gesta. Real je veliki klub.”

Marca taj trenutak opisuje kao nešto što je Liverpool zaslužio svojim potezom i navodi da će se Realova gesta zauvijek pamtiti.