Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Real Sociedad zaposlio beskućnika koji je spavao ispred stadiona

sociedad

Fudbalski klub Real Sociedad, prema navodima španskih medija, zaposlio je beskućnika koji je spavao ispred njihovog stadiona “Anoeta“ u San Sebastianu, javlja Anadolu Agency (AA).

Beskućnik, poznat pod imenom Rubio, posljednjih osam mjeseci je spavao ispred stadiona sa svojim psom Mundom. Rubio, koji je posljednje tri godine preživljavao na ulicama San Sebastiana zahvaljujući građanima koji su mu davali hranu i odjeću, sa Real Soceidadom potpisao je ugovor na dva mjeseca. Radiće u timu za održavanje stadiona “Anoeta“. Prema navodima španskih medija, ukoliko obje strane budu zadovoljne, 35-godišnji beskućnik produžiće ugovor sa klubom.

“Počeo sam gubiti nadu da postoje dobri ljudi, nakon svih udaraca koje sam pretrpio“, kazao je Rubio, koji je sada pronašao privremeni smještaj.

Real Sociedad je dva puta bio šampion Španije 1981. i 1982. godine, a isto toliko puta osvojio je i Kup kralja, te jednom nacionalni Superkup.

U petak uvečer baskijski tim je upisao pobjedu rezultatom 2:0 na gostovanju kod Leganesa, i sada zauzima šestu poziciju na tabeli La Lige sa 16 bodova.