Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Real srlja u “veliki promašaj”? Na pomolu egzodus u Džekinoj svlačionici

dzeko roma atletico

Teško da ćemo danas na nogometnoj pijaci imati transfer poput onog jučerašnjeg kada je Coutinho napustio Liverpool i prešao u Barcu u poslu vrijednom 160 miliona eura, ali nema sumnje da ćemo vidjeti još koji astronomski vrijedan transfer do kraja ovog zimskog prelaznog roka.

Posebno ako ima istine u informacijama koje danas objavljuju svjetski mediji.

Eden Hazard je danas poručio da će produžiti ugovor sa Chelseajem i da ne namjerava da pređe u Real, no Madriđani neće odustati od njegovog dovođenja. Bitanski mediji pišu kako će potpisom novog ugovora s Chelseajem Hazard postati najplaćeniji igrač Premiershipa. Na radaru Kraljeva je i Thiabaut Courtois, golman Plavaca.

Upravo je Real akter priče koju su mnogi fudbalski fanatici okarakterisali kao “najveću glupost”. Pored onih koji ne vjeruju da će biti išta od toga, glasni su i oni koji tvrde da bi to bilo bacanje silnih para s velikim, velikim rizikom. A, u pitanju je informacija da je Real krenuo po Harryja Kanea iz Tottenhama. Spominje cifra od čak 300 miliona eura!!!

Naime, kako javlja “Mirror”, tim iz Londona bi mogao da se odrekne svog najboljeg igrača, ali ne za manje od 300 miliona eura!

U akciju je krenuo i Jose Mourinho. Prema iformacijama s Ostrva United želi Paula Dybalu, napadača Juventusa, ali njegovo dovođenje neće biti tako lak posao. Klub iz Torina ne želi da odredi cijenu, iz prostog razloga jer ne želi da ga proda.

Još jedan igrač Stare dame je na meti kluba iz Manchestera, ali ne Uniteda već Cityja. Naime, Tuttosport piše kako trener Manchester Cityja Pep Guardiola želi u svom timu Giorgija Chiellinija.

U centru pažnje u ovom prelaznom roku je i Gareth Bale. Velšanin nije u prvom planu u Realu, pa bi već u ovom prelaznom roku mogao da napusti klub. Mjesecima se navodi da je Manchester United zainteresovan za njega, ali su “Crveni đavoli” odjednom dobili konkurenta. Balea želi i kineski Guangzhou Evergrande i spreman je da za njega ponudi 85 miliona eura!

Loši rezultati Rome doveli su do velikog nezadovoljstva bitnih igrača, koji žele da napuste klub. Radja Nainggolan prvi želi da digne sidro, ali ne ide mu se u Kinu, gdje bi zarađivao 15 miliona eura po sezoni. Nainggolan bi u Premiership. Izalaznu kartu traži u Kevin Strootman. Pitanje je s kim će Edin Džeko igrati na proljeće u dresu Vučice.

Nainggolan je novu godinu dočekao, mnogi tvrde, izazivajuću Romu da ga se riješi…

https://www.youtube.com/watch?v=ETIeQ_XghS0

Barcelona neće stati nakon dovođenja Coutinha kojeg će predstaviti u ponedjeljak. Dva dana kasnije uslijedit će novo predstavljanje na Camp Nouu.

Tada će katalonski div predstaviti veliko pojačanje za odbrambeni dio tima – Yerryja Minu. Riječ je o 23-godišnjem Kolumbijcu visokom 195 centimetara koji u Barcelonu stiže iz Palmeirasa.

On je trebao doći na Camp Nou sljedećeg ljeta, ali je Barcelona odlučila ubrzati posao zbog odlaska Javiera Mascherana u Kinu.