Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

španija

Real želi najboljeg igrača Bayera, čeka ga Modrićeva “desetka”

Luka Modrić
Foto: SOPA Images/SIPA USA/Pixsell
Luka Modrić

Luka Modrić u Realu nosi broj 10. Najavljivao se njegov odlazak i da će mu taj broj uzeti Kylian Mbappe

Nakon što je proteklih godina doveo niz sjajnih mladih igrača – Tchouamenija, Camavingu i Bellinghama, dok je za predstojeće ljeto dogovorio dolaske Mbappea i Endricka, Real sprema bombu za ljeto iduće godine.

To je Florian Wirtz (21), već neko vrijeme najatraktivniji igrač Bundeslige. Transfermarkt ofanzivnog veznjaka Bayer Leverkusena procjenjuje na 110 miliona eura. Wirtz vodi Bayer u senzacionalnoj sezoni, u kojoj je osvojio njemački naslov te ga čekaju finala DFB kupa i Evropa lige. U te uspjehe Wirtz je ugradio 18 golova i 20 asistencija. 

Jose Felix Diaz, Marcin insajder u Realu, piše:

“Real je sve bliži dovođenju Floriana Wirtza i ima dosta vremena da završi započeti posao. Pokušat će ga dovesti na isti način na koji je doveo Tchouamenija, Camavingu i Bellinghama.”

Luka Modrić u Realu nosi broj 10. Najavljivao se njegov odlazak i da će mu taj broj uzeti Kylian Mbappe. No, jučerašnje vijesti iz Španije govore da je Modrić blizu ostanka još jednu sezonu, pa bi onda njegov prestižni broj u ljeto 2025. mogao naslijediti njemački fenomen, koji u Leverkusenu nosi upravo desetku.