Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rekli su mu da neće moći hodati, a debitovao je u Serie A

pisacane3

Desni bek Cagliarija Fabio Pisacane debitovao je u italijanskom prvenstvu u pobjedi 3:0 protiv Atalante. Igrač, koji je rođen u Napulju, igrao je do 79. minute, čime je ispunio svoj san.

On je prije 2001. godine proživio veliku životnu dramu, kada je bio u komi zbog paralize. Nakon što se probudio ljekari su mu rekli da najvjerovatnije nikada više neću moći hodati. Međutim, uz veliki napor i trening Pisacane je napravio čudo te prohodao i ponovno zaigrao nogomet.

Zbog svega toga nije mogao suzdržati suze nakon utakmice.

“Kada sam saznao da bih mogao igrati na ovoj utakmici sve stvari iz prošlosti su mi prošle kroz glavu. Sjetio sam se svih problema koje sam prošao i kako nikada nisam odustao upravo zbog ovog trenutka. Nikada nisam odustao, ma ni sekundu jednu. Jednostavno, znao sam da ja to mogu i hvala dragom Bogu jer sam uspio”, rekao je Pisacane nakon utakmice kroz suze.

Italijan je pojasnio novinarima kako je došlo do paralize.

“To jutro sam se probudio i jednostavno sam bio paraliziran, nisam se mogao pomjeriti. Shvatio sam da je ozbiljno tek kada sam stigao u bolnicu, a kasnije sam pao u komu. Rekli su mi da vjerovatno više nikada neću moći hodati. Tada je počela moja najveća životna utakmica. Nikada nisam želio pomisliti da neću moći da igrati nogomet, jer sam znao da želim uspjeti i uspio sam”, poručio je Pisacane.