Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Remi Atletica i Reala, Barcelona bježi deset bodova

atletico real2222

Atletico i Real Madrid odigrali su 0:0 u derbiju 12. kola Primere, prvom odigranom na novom Atleticovom stadionu.

Real je madridski derbi otvorio agresivno i ofanzivno, ali prvu priliku propustio je Atletico kada se Correa našao jedan na jedan s Casillom, ali loše je pucao i upropastio veliku priliku.

Najveću priliku u prvom poluvremenu imao je Real kada su lijepu akciju odigrali Toni Kroos i Cristiano Ronaldo, ali je njemački veznjak nakon duplog pasa pucao pored stative pod pritiskom igrača Atletica.

Ronaldo je dva puta zaprijetio iz slobodnjaka, no Atleticov golman Oblak je oba pokušaja sjajno izbio u korner. Portugalac se u sjajnoj situaciji našao u 75. minuti kada je tukao pored gola i dvije minute prije kraja kada je njegov udarac iskosa s desne strane izblokiran u posljednjem trenutku.

Najveću priliku na utakmici imao je Atletico nakon što je Gameiro lobao istrčalog Casillu, ali Varane je izbacio loptu s gol-crte.

Dodajmo i da je Ramos zamijenjen na poluvremenu jer mu je slomljen nos u jednom duelu u petercu domaćih. Realovci su tražili penal, no uzalud…

https://www.youtube.com/watch?v=ca6AHmJnAco

Griezmann nije postigao gol u posljednjih sedam utakmica, što mu je najduži niz bez gola od kada je u Atleticu, a Ronaldo je i dalje na samo jednom postignutom pogotku u Primeri ove sezone.

I Atletico i Real zaostaju za vodećom Barcelonom po 10 bodova. Čak i Valencia ima priliku povećati prednost u odnosu na madridske velikane.