Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Remi Dinama i Young Boysa, Hajrović upisao asistenciju (VIDEO)

dinamo

Nakon što su sinoć odigrane tri utakmice play-offa Lige prvaka, večeras su također završena tri meča, među kojima je važnu gostujuću pobjedu pred revanš upisala ekipa AEK-a iz Atine, javlja Anadolu Agency (AA).

Dinamo Zagreb je u prvom meču u Bernu remizirao 1:1 protiv švicarskog prvaka Young Boysa. Švicarci su poveli golom Mbabua već u 2. minutu, ali je Dinamo u 40. uspio izjednačiti golom Oršića, koji je pogodio na asistenciju bh. nogometaša Hajrovića.

Ajax je na svojoj “Johan Cruijff Areni” u Amsterdamu savladao ekipu Dynamo Kyiva, rezultatom 3:1. Golove za domaću ekipu su postigli van de Beek u 2., Ziyech u 35., i Tadić u 43. minutu, dok je strijelac za Ukrajince bio Kedziora u 16. minutu.

Mađarski predstavnik MOL Vidi je na “Groupama Areni” u Budimpešti poražen od AEK-a iz Atine sa 1:2. Pogodak za ekipu MOL-a postigao je Lazović u 68., a strijelci za goste bili su Klonaridis u 34. i Bakasetas u 49. minutu.

MOL Vidi je od 23. minute igrao sa igračem manje nakon što je Huszti dobio crveni karton, dok je i AEK ostao sa igračem manje nakon što je Bakasetas isključen u 53.

U jučerašnjim mečevima su postignuti sljedeći rezultati: BATE – PSV 2:3, Benfica – PAOK 1:1 i Crvena zvezda – Salzburg 0:0.

Uzvratni mečevi su na programu naredne sedmice, odnosno 28. i 29. avgusta.