Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Remi Partizana i Bešiktaša, asistencija Zakarića

partizan besiktas22

Fudbaleri Partizana i Besiktasa igrali su večeras u Beogradu neriješeno (1:1) u prvoj play-off utakmici kvalifikacija za UEFA-inu Evropa ligu, javlja Anadolu Agency (AA).

Gol za Beograđane postigao je Ricardo Gomes u 14. minutu na asistenciju Gorana Zakarića. Šezdeset sekundi kasnije za istanbulski tim strijelac je bio Tolgay Arslan, što se ispostavilo konačnim rezultatom meča.

– Agilni Zakarić –

U 30. minutu, Ricardo Quaresma šutirao je iz slobodnog udarca, ali je Nemanja Miletić spriječio pogodak za goste.
U 37. minutu šutirao je Zakarić, ali je na semaforu ostalo 1:1. Dobru priliku imao je i Besiktas kada je Cyle Larin bio najbrži u šesnaestercu poslije kornera i pucao glavom, ali je lopta otišla kraj stative u 39. minutu.

Na početku drugog poluvremena, Partizan je imao slobodan udarac, Nemanja Miletić je pucao, ali iznad gola. Šansu je imao i Zakarić u 52. minutu, ali je lopta opet otišla iznad gola.

U 56. minutu, slobodan udarac za Besiktas je izveo Ricardo Quaresma, ali bez pogotka za istanbulski tim. Još jednu šansu je imao Besiktas u 62. minutu, kada je Caner Erkin šutirao ka golu, no je lopta otišla pored gola.

https://www.youtube.com/watch?v=VLpqzZnDO54

Nakon toga je većinu kontrole nad loptom imao Besiktas, ali je u nekoliko posljednjih minuta utakmice Partizan imao veliku želju da stigne do gola.

Međutim, na kraju utakmice rezultat je ostao isti – 1:1.

– Zvižduci za Vidu –

Veliki broj navijača Partizana je svaki kontakt sa loptom Domagoja Vide iz Besiktasa, koji igra i za fudbalsku reprezentaciju Hrvatske dočekao glasnim zvižducima i negodovanjem.

Tokom prvog poluvremena, jednom od navijača Partizana je pozlilo, odvela ga je ekipa Hitne pomoći.

Revanš utakmica igra se 30. avgusta u Istanbulu, a pošto je UEFA procijenila da je riječ o mečevima visokog rizika, nema gostujućih navijača ni u Beogradu ni u Istanbulu.

U dosadašnjim duelima, Besiktas je dva puta tokom grupne faze Evropa lige pobijedio Partizan u sezoni 2014/2015. U prvoj utakmici rezultatom 4:0, a drugi put 2:1.