Odigrali 1:1

Remi Reala i Chelseaja u prvom polufinalnom susretu Lige prvaka

real chelsea (1)

U drugom polufinalnom duelu Paris Saint-Germain (PSG) će sutra ugostiti Manchester City na stadionu ”Park prinčeva”

Fudbaleri Real Madrida su u prvom polufinalnom susretu UEFA Lige prvaka na svom terenu odigrali neriješeno protiv Chelsea, rezultatom 1:1, javlja Anadolu Agency (AA).

Fudbaleri Chelseaa su već u 10. minuti susreta imali sjajnu priliku da dođu do vodstva, međutim na golu Real Madrida odlično je postavljen Courtois. Minutu kasnije još jedno ubacivanje sa strane za Chelsea, no bez promjene rezultata.

Vidan pritisak Engleza urodio je plodom u 14. minuti. Odlično je loptu primio američki reprezentativac Christian Pulišić, prošao golmana Courtoisa i postigao pogodak.

Prvi ozbiljan napad Real Madrida u 23. minuti. Francuz Karim Benzema sa prilične udaljenosti pogađa stativu, mnogo sreće za golmana Chelseaa. U nastavku susreta na terenu potpuno drugačiji i dominantniji Real Madrid. Benzema ponovo u centru pažnje u 29. minuti. Sjajno se snašao u kaznenom prostoru, primio loptu te je voleom poslao u mrežu golmana Edouarda Mendyja.

Drugo poluvrijeme potpuno drugačije, i jedna i druga ekipa nastavile su utakmicu sa dosta slabijim tempom, tako da konkretnih prilika skoro da nije ni bilo. Varane je, pred sam kraj utakmice, na ubacivanje iz kornera pokušao zaprijetiti golmanu Chelseaa, no lopta prolazi pored gola. Stoga, promjene rezultata do kraja meča nije bilo.

U drugom polufinalnom duelu Paris Saint-Germain (PSG) će sutra ugostiti Manchester City na stadionu ”Park prinčeva”.

Revanš mečevi se igraju 4. i 5. maja, dok je finale na programu 29. maja na Olimpijskom stadionu “Ataturk” u Istanbulu.