Remi SAD-a i BiH u Los Angelesu (VIDEO)

DUraDLIVoAAHZqs

Utakmica SAD-a i BiH ponudila je uzbuđenja, mnogo prilika, ali ne i golove, pa je susret u Los Angelesu okončan s miroljubivih 0:0. Prvo poluvrijeme bilo je manje uzbudljivo, ali je i u njemu viđeno nekoliko prilika za pogotke.

U sedmoj minuti pogriješio je Medunjanin, Sapong je izašao sam pred Šehića, ali je naš golman odlično reagovao i spriječio najgore. Nagovještaj našeg buđenja uslijedio je nakon 28 minuta, kada je Menalo probio lijevu stranu i poslao prizeman centaršut u peterac SAD-a, gdje je jedan od domaćih defanzivaca otklonio opasnost ispred Ahmetovića.

Dvije minute prije odlaska na odmor Tomić se odlično oslobodio čuvara, centrirao u peterac, a nakon loše reakcije domaće odbrane velika prilika ukazala se Menalu, čiji je šut iz neposredne blizine nažalost odbranio Hamid. Bila je to naša najbolja prilika u prvom poluvremenu.

Početkom drugog poluvremena Rowe nije uspio zahvatiti loptu, da bi Morris minutu kasnije nakon ubacivanja Todoroviću iza leđa izašao sam pred Šehića, ali je njegov udarac srećom otišao pored gola. Već u narednom napadu Menalo je nepropisno zaustavljen u kaznenom prostoru SAD-a, pa je glavni sudija meča pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Medunjanin i pogodio stativu.

Sve je osam minuta kasnije mogao kazniti Roldan, koji je iz dobre pozicije šutirao pored gola. Posljednju priliku za naš tim petnaest minuta prije kraja propustio je rezervista Elvir Koljić. Današnji susret bio je ujedno i debi Roberta Prosinečkog na klupi bh. selekcije.

SAD-BiH 0:0

Stadion: StubHub Center. Gledatelja: 25.000. Sudija: Hector Martinez (Urugvaj). Žuti kartoni: Morrow (SAD), O. Todorović, D. Todorović (BiH).

SAD: Hamid (46. Steffen), Polster, Zimmerman, Opara, Morrow, Trapp (83. Rubin), Morris, Adams, Roldan (68. Agudelo), Zardes (46. Arriola), Sapong (46. Rowe).

BiH: Šehić, Todorović, Graovac, Mihojević, Bekić, Medunjanin (72. Beširević), Tomić (46. Ćavar), Sarić (80. Bilbija), Zakarić (68. Todorović), Ahmetović (46. Koljić), Menalo.