Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon istorijskog podviga

Rendulić igrače Zrinjskog častio janjetinom: Ni sam ne znam koliko sam potrošio

rendulic zrinjski
Foto: Facebook/ HŠK Zrinjski

Trener Krunoslav Rendulić je istakao za Index da je imao veliku želju da nagradi igrače poslije pobjede, pa ih je odveo u restoran

I dalje se ne stišava euforija nakon historijskog podviga koji je napravila ekipa Zrinjskog.

Prvi su Plemići tim u historiji Bosne i Hercegovine koji je zabilježio pobjedu u grupnim fazama bilo kog evropskog takmičenja, i ne samo to, uspjeli su da nadoknade tri gola minusa na poluvremenu protiv AZ Alkmaara.

Trener Krunoslav Rendulić je istakao za Index da je imao veliku želju da nagradi igrače poslije pobjede, pa ih je odveo u restoran.

“Ne znam ni sam koliko sam potrošio da nagradim igrače. Ma koga briga! Znam da sam platio janje i piće, nije mi žao. Daj Bože da bude što više ovakvih slučajeva kada ću morati da trošim”, rekao je Rendulić za Index.

Šta im je rekao na poluvremenu utakmice?

“Ništa specijalno. Rekao sam im da se smire, da ne šire nervozu. Objasnio sam im da moramo da smanjimo distance između linija i da smanjimo tehničke greške na najmanju moguću mjeru, jer je prvo poluvrijeme po tom pitanju bilo katastrofalno”, istakao je on.

Posebno je istakao dobre izmjene.

“Rekao sam im da se opuste, da ne igraju u grču i da je jedino važno da se ne obrukamo. Na kraju, pogodili smo sa izmjenama. Kožulj je zabio dva gola, Malekinušić je asistirao Hrvanoviću, a Kiš je napravio pola posla kod četvrtog gola. Ma čudo, ekipa je reagovala fenomenalno”, rekao je on.

Zrinjski u nedjelju na svom terenu dočekuje Željezničar u 8. kolu Premijer lige BiH.